Skocz do zawartości

328i Przednia Lampa - co to jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do czego służy to pokrętło :?: Znajduję się one oczywiście przy przednich lampach...

http://img135.imageshack.us/img135/2896/refpok.jpg

(zdjęcie zapożyczone)

Po co jeździć jak można latać...BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do regulacji wysokości świateł.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzisiaj przed przeglądem coś mnie skusiło i pokręciłem tym ustrojstwem :mad2:... a za chwilę wyszło że prawa lampa świeci za wysoko i auto nie przeszło :? No dobra, to jak teraz z powrotem odpowiednio ustawić lampę, dodam że nie pamiętam ile razy tym kręciłem. Jest jakiś prosty sposób, po za odwiedzaniem warsztatów.
Opublikowano
Ja robiłem tak że stanąłem wieczorem na płaskim parkingu pod tesco parędziesiąt metrów od ściany i kręciłem aż wydawało mi się ok. Przegląd przeszedłem :D lewa lampa trochę niżej ma świecić pamiętaj
Opublikowano
profesjonalne ustawianie świateł 15 zł

Nie tutaj gdzie mieszkam, w dani ceny usług mechanicznych to porażka. Poza tym czuję się zobowiązany sam to naprawić. User2046 mówisz że ściana, proste podłożę, 50 metrów i powinno pomóc... jutro wieczorem spróbuję. Dam znać jak poszło.

Opublikowano

trochę się dziwie, przecież na stacji diagnostycznej mają przyrząd do ustawiania reflektorów, zarówno w pionie jak i w poziomie bo łuk światła też trzeba ustawić

na ścianie to prowizorka, ustawiasz w/g swojej oceny tylko

ogólnie myślę że warto zapłacić parę zł czy ile to tam w tej dani kosztuje żeby porządnie wyregulować

potem w nocy jedzie taki co nie ustawił albo ustawił źle i przy mijaniu wszystkich oślepia, najczęściej tym od strony kierowcy

z mojej strony takich spotykają "długie" jak vis a vie a jak siedzi na ogonie i oślepia w lusterkach to dostaje przeciwmgielnymi

Opublikowano
Może i mają sprzęt ale oni tylko przeprowadzają inspekcje. Muszę teraz tylko ustawić aby przejść przegląd. Na początku maja wybieram się do PL na przegląd auta (jak co roku) to na pewno odwiedzę stację diagnostyczną :cool2:
Opublikowano
No widzisz ...gdy jadę na przegląd np Mini Cooperem miły Pan diagnosta gdy jest coś nie tak wyciaga narzędzie i dokonuje regulacji.
Opublikowano
... a za chwilę wyszło że prawa lampa świeci za wysoko i auto nie przeszło :? No dobra, to jak teraz z powrotem odpowiednio ustawić lampę, dodam że nie pamiętam ile razy tym kręciłem.

Jedz w nocy pod sciane i ustaw prawa lampe do tej samej wysokosci co lewa i bedzie cacy ;)

Zrobisz to bez problemu bo linie swiatlocienia sa dobrze widoczne (ma wyjsc cos takiego __/ __/ )

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
jakbym wiedział wtedy gdzie mi to zrobią za 15 złotych to też bym zaszalał i zrobił profesjonalnie :D

ja tylko strzeliłem że 15 zł, bo za ustawienie świateł i sprawdzenie amortyzatorów (na tych wibracjach) zapłaciłem 20 zł, więc pewnie usługa była za 10 zł a ta 5 to po to, żeby ten kto pojedzie się ucieszył że zaoszczędził :D

Dobrze ustawione światła to wygoda i bezpieczeństwo dla nas jak i dla innych użytkowników dróg :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy każdym przeglądzie rocznym na stacji diagnostycznej proszę miłego Pana o ustawienie świateł i działa :8) a swoją drogą to ich zasrany obowiązek, bo biorą 99 zł za 2 min roboty :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Przy każdym przeglądzie rocznym na stacji diagnostycznej proszę miłego Pana o ustawienie świateł i działa :8) a swoją drogą to ich zasrany obowiązek, bo biorą 99 zł za 2 min roboty :?

zawsze możesz poprosić o bardziej szczegółowy przegląd ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przesadziłem z dwiema minutami :norty: nigdy nie mam problemu z tym, żeby ustawili światła jak co nie którzy w tym naszym pięknym kraju :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

W PL w zakres przegladu wchodzi kontr i regulacja swiatel (zakres przegladu pwinien wisiec w widocznym miejscu na skp)

A np w IRL tylko sprawdzaja jak jest nie ok test ponowny ( same swiatła 28 eu) + ustawienia swiatel w warsztacie przewaznie 20 eu

no i trzeba sie umowic na re test