Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,koledzy pomóżcie ,przeszukałem forum ale nie znalazłem odp.Chodzi o kodowanie spryskiwaczy do xenonów .Czy kodoanie można wykonać Ncs-em czy potrzeba do tego Dis-a ? I w jakim module aktywować tą funkcję -chodzi o mi o nazwę modułu oraz w którym wierszu zrobić "activ".Jak to się bedzie nazywać w języku niemieckim ?Może ktoś aktywował lub dezaktywował taką funkcje.Z góry dzięki za wszelkie informacje. :)
Opublikowano
Chodzi o kodowanie spryskiwaczy do xenonów .Czy kodoanie można wykonać Ncs-em czy potrzeba do tego Dis-a ? I w jakim module aktywować tą funkcję -chodzi o mi o nazwę modułu oraz w którym wierszu zrobić "activ".Jak to się bedzie nazywać w języku niemieckim ?Może ktoś aktywował lub dezaktywował taką funkcje.Z góry dzięki za wszelkie informacje. :)

Witam

JA nie kodowałem, bo mi działają, ale skup się na module gm5 i wierszach zawierających słowa "wasch" i "wisch"

Kodujesz NCS'em.

na przykład:

WISCHEN_ERST_BEI_XXS

OHNE_WISCH_BEI_WASCH

ANZAHL_WASCHBET_ZUR_SRA

SRA_MIT_WASCH_WISCH_SW

ANZAHL_NACHWISCHZYKLEN

--

pozdrawiam

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Czy możliwe, że po wymianie lampy lewej mogły mi się rozkodować/zablokować spryskiwacze reflektorów?

Problem jest w tym, że nie uruchamia mi się w ogóle silniczek od spryskiwaczy reflektorów.

Silniczek sprawny, bo po podłączeniu na krótko działa i pryska ale nie działa przy normalnym spryskiwaniu szyby.

Uprzedzam, niektóre odpowiedzi. Płyn jest, światła zapalone. Po odpaleniu silnika pryska na szybę, a silniczek reflektorów cisza.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam

Czy możliwe, że po wymianie lampy lewej mogły mi się rozkodować/zablokować spryskiwacze reflektorów?

Problem jest w tym, że nie uruchamia mi się w ogóle silniczek od spryskiwaczy reflektorów.

Silniczek sprawny, bo po podłączeniu na krótko działa i pryska ale nie działa przy normalnym spryskiwaniu szyby.

Uprzedzam, niektóre odpowiedzi. Płyn jest, światła zapalone. Po odpaleniu silnika pryska na szybę, a silniczek reflektorów cisza.

Spryskiwacze reflektorów nie działają za każdym spryskaniem szyby czołowej. Co piąte spryskanie szyby przedniej uaktywnia spryskiwacze reflektorów. Tak w roli wyjaśnienia.

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.