Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od tygodnia jestem posiadaczem bmw e61 z silnikiem 2.0 d 163 km z 2005roku i mam pytanie dotyczące oleju .Auto pochodzi z Belgii ostatni przegląd miało robiony w Belgi w marcu tego roku w przeglądzie miał wpisany przebieg 220 000 ,nie ma nigdzie wzmianki jakim olejem auto jest zalane czy jest to syntetyk czy pół syntetyk . Miałem zamiar kupić olej Castrol Edge 5W30 pełen syntetyk jednak mechanik stwierdził że lepiej będzie jak wleję pół syntetyk bo nie wiadomo co jest wlane a napewno nie jest mineralny .Co mam zrobić ?? Czy ktoś zalewał syntetykiem mimo niepewności co ma wlane .
Opublikowano
Pewnosc jest. Tylko syntetyk. I musi spelniac norme BMW LL04. Wszystko juz bylo 100 razy pisany na forum i w instrukcji.

Nie uwarzasz ze wymiana oleju co 2 miesiace to juz lekka przesada? Chyba ze nie masz pewnosci ze byl zmieniony.

Nie mam pewności czy był wymieniany a dodatkowo mam obawy jak pisałem czy pełen syntetyk czy pół syntetyk .Nie wiem jak w Belgii jakich olejów tam się używa i czy przebieg 220 000 to nie za dużo na syntetyk .

• 1 miesiąc temu...