Skocz do zawartości

wymiana komputera z 323i na 328 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich forumowiczow jestem nowy na forum.mam pytanko poniewaz chce zamienic komputer z e39 328 poniewaz podobno zwiekszy to moc do 193bhp ale nie jestem pewien na 100%.koles mi powiedzial ze po wymianie komputera bedzie miala 193 konieco o tym myslicie jest taka mozliwosc???jak tak to co dokladnie trzeba zrobic.z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich
Opublikowano
mnie osobiście to się wydaje że takiej operacji nie da się wykonać bo to są 2 różne silniki i mają inne sterowniki, co najwyżej możesz wgrać nowe mapy na stary sterownik i w ten sposób zwiększyć jego moc.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano

tak załóż jeszcze wydech przelotowy, sportowy filtr powietrza i nie wiem czy choćby 5 koni uzyskasz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

czipuje się auta doładowane kompresorem, turbiną a nie wolnossace :!:

szukam
Opublikowano
koles mowi ze to jest taki sam silnik jak w jego 328 i ze wymiana komputera na jego komputer zwiekszy moc na taka jaka jest na sterowniku i powinno byc 193 konie.postaram sie zamienic na chwile i sprawdzic tyle ze bez rolek to ciezko bedzie 20 koni wyczuc.i jeszcze immobilajzer zostanie...
Opublikowano
pomyslalem ze moze juz ktos kombinowal w tem sposob i bedzie wiadomo ale znajde chwile czasu i sprawdze czy zamianka cos zmieni
Opublikowano
dzieki panowie za odpowiedzi.jak cos wykombinuje to napisze.pozdrawiam.