Skocz do zawartości

[e46] 320d 136km. amortyzatory przod S226A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem o co tu chodzi

To po co zakladasz nowy temat i smiecisz forum?

Zacznij studiowac ETKe i wszystkiego sie dowiesz. Wyglada ze cos jes namieszane. Numery amortyzatorow bez problemu znajdziesz w ETC, wyglada ze prawy przod jest ok. Sprezyny dobiera sie na podstawie wyposarzenia, jest kilka numerow a nikt nie wie co tam dokladnie masz. Chyba musisz miec zainstalowana wersje bo realoem lub bmwfans tej opcji nie ma. Jak klikniesz wszytkie dodatkowe opcje to wyskoczy numer ale nie kolorowe kropki. Ktos chyba kiedys probowal to posortowac na podstawie kropek... ale szybko zwatpil.

U mnie z opcja s226a chyba byly szare kropki ale ze ich juz nie mam to nie jestem taki pewny.

Opublikowano

Po wpisaniu VIN w real oem wyskakuje aby skontaktować się z serwisem bmw

chcialem zmienic same amortyzatory po vin wszsytko ok mam ich nr ale widze ze ktos nie bede sie wyrazal zrobil jakis dziwny numer i lewy przod i tyl jest od innego auta

dlatego musze zmienic 4 amory i spręzyny lecz niestety nie mam pojecia jakie sprezyny

Opublikowano
Dlatego ci pisze ze musisz miec zainstalowana wersje EPC/ETK, albo podaj vin to postaram sie znalezc numery sprezyn. Chociaz znajac zycie w aso beda drogie wiec moze lepiej kupic na allegro takie same
Opublikowano (edytowane)

no wlasnie ale jakie takie same? jak mam kazda inna?

kupie amorki okaze sie ze sprezyny za wysokie i wiadomo co dalej.

Edytowane przez blachaxxx
Opublikowano

Wedlug vinu troche wyposazenia jest ale tylko sportowe zawieszenie (s226a) i automatyczna klima (s530a) maja wplyw na numery sprezyn (chyba ze cos ciezkiego sam dokladales, np. hak):

przod: 31 33 1 093 083

tyl: 33 53 1 095 711 (stary numer 33 53 9 071 019)

na alegro przewaznie sprzedaja parami a w zamiennikach to nikt sie nie pyta o wyposazenie tylko model auta i silnik

• 3 tygodnie później...