Skocz do zawartości

[e46] 320d 136km. amortyzatory przod S226A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nietypowe zawieszenie musze kupic amorki na przod bo wylaly

S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS

oryginal kolo 900zl za szttuke czy sa jakioes zamienniki?

Opublikowano

Na przykład Sachs Advantage, numery części lewy: 556 873, prawy: 556 874

Jak dobrze poszukasz to za 900 zł będą 2 sztuki :)

Opublikowano

S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS Sportowe dostosowanie podwozia - ja mam takie

byłem w "sklepie" z org częściami bmw potruć trochę i dowiedziałem się że seria ma inne amory, ja mam inne i mpak ma inne

jak chcesz mieć identyczne amory jak miałeś to spisz z nich nr org ( jeśli są jeszcze org )

poszukaj po crosach bo gdzieniegdzie crosują się na mpakietowe

inne są też odboje itd, musisz po real oem popatrzeć

koniec końców amory i sprężyny są inne niż w seri i inne niż w mpak

również wahacze masz mpakietowe, wiem bo w niedziele wymieniałem u siebei tuleje wahacza

zauważysz po tym że wahacz masz wygięty a w seri z tego co wiem jest prosty, ale tuleje takie same

Opublikowano

wachacze mam normalne w tym zawieszeniu tylko sprezynka i amorek jest inny ale chce dobrac w miare tanie i dobre

nie chce pakowac w 12l auto kilka tys w amortyzatory

Opublikowano

Kolego te numery co podałeś to są do zawieszenia standardowego.

Według RealOEM "Dla samochodów z Sportowe dostosowanie podwozia" potrzebujesz nr. BMW 31311096851 i 31311096852, czyli w katalogu Sachs są to te, które podałem wyżej (lewy: 556 873, prawy: 556 874)

Opublikowano

w real oem trzeba się wczytać, chociaż i tak warto się jezszce upewnić jak można

może przed liftem były zwykłe proste wahacze, ja mam w każdym razie wygięte przy tuleji i przy sworzniu - w górę

odboje itd też są inne w sport dost niż w seri, chyba takie jak w mpaku

Opublikowano
na rysunku Sachsa w 1 zestawie jest komplet na dwie strony wiec chyba potrzebujesz 1 zestaw. A z łożyskami to nie wiem. Jeszcze widzę że jest górne mocowanie (nr 802 186), ale nie wiem czy to tez trzeba wymieniać z amorami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temat S226A był już przerobiony od deski do deski ze dwa razy, :search: i znajdzesz wszystko. Przy S226A wahacze są standardowe ale koniecznie zamów dedykowane odboje i osłony bo są inne niż normalnie w zestawach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O ile pamiętam to do tego zawiasu odboje i osłony na przód do dostania były tylko w ASO. Te któe mi sprowadzili kilka różnych które niby pasowały wszystkie były za długie.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

spisane numery z amortyzatorow które mam w aucie

firma sachs sygnowane znaczkiem bmw

nr z tylu 33 52 1 095 647

przód lewy 6750875

prawy 1096852

nie wiem o co tu chodzi