Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

I na mnie przyszla pora by pokazac swoja zabawke :) Najpierw miala byc E90 330D w manualu, pozniej moze E90 335D, kolejna E92 330D, a skonczylo sie na tym na czym sie skonczylo :) E92 335D w prawie pelnej opcji, w M-pakiecie, 2 kompletami kol i ledwo dotartej :)

Swiezo kupiona od kobiety... :mad2: zderzaki porysowane mimo czujnikow...sick... juz sa cacy :)

W momencie kupienia miala przejechane 60 tys. potwierdzone serwisami, obecnie 67 tys.

Numer podwozia WBAWD71060P074226

Kod typu WD71

Typ 335D (EUR)

Typoszereg E E92 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M57Y

Pojemność skokowa 3.00

Moc 210

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/CREAMBEIGE (LCGE)

Data prod. 2007-09-27

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CBA CO2 CONTENT Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S217A ACTIVE STEERING Aktywny układ kierowniczy

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2MPA M ALLOY WHEELS DOUBLE SPOKE 225 M/MB Obr. BMW, st. le. M podw. spr. 225

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S322A COMFORT ACCESS SYSTEM Funkcja dostępu komfortowego

P337A M SPORTS PACKAGE M Pakiet sportowy

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S464A SKIBAG Worek na narty

S488A LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S493A STORAGE COMPARTMENT PACKAGE Zespół schowków

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4ACA FINE-WOOD TRIM POPLAR GRAIN Wer. dr. szlach. topolowy rys. słojów

S4AEA ARMREST FRONT RETRACTABLE Podłokietnik przedni, przesuwany

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A RAIN SENSOR Czujnik deszczu

S524A ADAPTIVE HEADLIGHTS Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S541A ACTIVE CRUISE CONTROL Adaptive Cruise Control

S563A LIGHTS PACKAGE Pakiet oświetlenia

S5ACA AUTOM. HIGH-BEAM HEADLIGHTS CONTROL Asystent świateł drogowych

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A VOICE INPUT SYSTEM Wejście głosowe

S633A PREP.MOB. PH. BUSINESS BLUET.INTERF. Instalacja tel. kom. Business

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA CONTROL TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S715A M AERODYNAMICS PACKAGE Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HIGH-GLOSS SATIN CHROME Wysoki połysk Shadow-Line

S775A INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE Podsufitka antracyt

P7R7A INNOVATIONSPAKET Pakiet innowacyjny

P7RSA COMFORT PACKAGE Pakiet Comfort

S7SPA NAVI PROFESSINAL W.HANDYPREP.BLUETOOTH Naw. Professional/Handyvorber. Bluetooth

S7XAA M LEATH.STEERING WHEEL W.PADDLES/MULTI M leather st.wheel+shiftpaddle+multif.

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S8SCA COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELESERVICE Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP CONTROL Sterowanie COP

S934A WINTER TYRES ON LT/ALY WHEELS Dummy-SALAPA

S936A REQUEST BMW MOBILE PHONE ON DELIVERY BMW Handy b. Ausliefer. anfordern

S964A REQUEST NAVI DVD ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Modyfikacje:

- Zestrojona na ponad 300 KM, program wgrywany o zgrozo w Auto Fus. Chwilowo brak wykresu.

Plany:

- Czarne nerki Performance,

- Odnowienie felg,

- Lepsze hamulce, jak te sie skoncza,

- Swiatla tylne LCI,

- Wymiana listew na mniej kredensowe (czarne lub M3 ala carbon),

- Wymiana paru plastikow na nowe ( podrapane kobiecymi pazurami),

- Hamownia i sprawdzenie co tam jest wgrane, ewentualnie poprawienie,

I juz nic jej nie bedzie potrzebne, zdjecia ponizej. Niestety kiepskiej jakosci, robione telefonem w pochmurny dzien.

http://img21.imageshack.us/img21/4712/20120423049.th.jpg http://img826.imageshack.us/img826/9128/20120423048.th.jpg http://img192.imageshack.us/img192/4117/20120423046.th.jpg http://img832.imageshack.us/img832/8666/20120423045.th.jpg http://img38.imageshack.us/img38/7508/20120423043.th.jpg

Opublikowano

Ładna :cool2:

Szukałem dla siebie takiej coupe ale w Polsce 2.0d to przebiegi ponad 100 tys km i cena chora .... albo "okazję"

Przebieg w twojej jest naprawdę mały , jedyna wada dla mnie to kolor skóry - wada ze względu na utrzymanie ja to cały czas miałbym brudną :) poporstu do jasnej skóry trzeba być doktorem

Planowane modyfikacje :cool2:

Opublikowano

Konkret autko... :cool2:

Wszyscy jesteście tacy czarno czarni.. jeden na czarno 335d, drugi na czarno 335d... NUUUDA;], oj jak uda mi się trochę grosza odłożyć to zrobie modyfikacje... konkretną... :)

Udanej i bez awaryjnej jazdy :cool2: :cool2:

Opublikowano

Przyznam, ze jedna z ładniejszych jakie do tej pory widziałem na tym forum. Kolor w środku i nadwozia rządzą!! :D :cool2:

a wyposażenie naprawdę imponujące. Gratuluję zakupu. :clap:

Opublikowano
W momencie kupienia miala przejechane 60 tys. potwierdzone serwisami, obecnie 67 tys.

...

Data prod. 2007-09-27

...

dobrze, że w to wierzysz, 90% Polaków też w to wierzy jak kupuje "używkę" ...

tak dla przykładu:

http://www.autokrata.pl/artykul/rozbil-bmw-m5-przy-300-km-h-13233

jak myślisz, gdzie trafi i co będzie myślał/mówił/pisał przyszły właściciel...

program z AUTO FUS dobrze oceniłeś, im szybciej zniknie z auta tym lepiej dla niego...

z wyglądu auto b. ładne, udanego użytkowania :cool2:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano (edytowane)

E92 - coraz więcej :cool2: :twisted:

Podobna do mojej :8) - ale duży plus u ciebie za ORI M-pakiet :cool2:

Co do zmian to też pare podobnych detali chcesz zmienić co ja właśnie jestem w trkacie także :cool2:

Przebieg faktycznie mały :shock: pół roku młodsze auto i prawie pół mniejszy przebieg :D

Ale jak sprawdzony no to OK natura zna różne przypadki :wink:

Mówisz żę malowałeś same zderzaki czy jeszcze coś bo na fot. co dodałeś dziwny odcień jest na drzwiach i błotniku przednim albo na odwrót tyłu,

chyba że była polerka połowy auta :roll: :

PS: popraw fotki na większe bo źle się ogląda :wink:

Edytowane przez klagosz
Opublikowano

...

Data prod. 2007-09-27

...

tak dla przykładu:

http://www.autokrata.pl/artykul/rozbil-bmw-m5-przy-300-km-h-13233

Trochę autokrata przekłamuje, tu oryginalny artykuł:

http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=679088

...

przy zmianie tylnych lamp na LCI nie trzeba wymieniać klapy bagażnika?

Nie trzeba, w e92 tylnia blacharka przed/po LCI się nie różni jak to ma miejsce przed/po w e90LCI

Opublikowano
Mówisz żę malowałeś same zderzaki czy jeszcze coś bo na fot. co dodałeś dziwny odcień jest na drzwiach i błotniku przednim albo na odwrót tyłu,

chyba że była polerka połowy auta :roll: :

- byl malowany jeszcze bok prawy tak jak u Ciebie, przytarte bylo nadkole na gorze i zderzak z prawej strony, polerka jest jeszcze do poprawy i auto bylo tylko po splukaniu brudu woda bez mycia, moze dlatego

Minu$ napisał(a):W momencie kupienia miala przejechane 60 tys. potwierdzone serwisami, obecnie 67 tys.

...

Data prod. 2007-09-27

...

- wszystko jest sprawdzone, auto po 2 latach uzytkowania mialo przejechane niecale 19 tys. czasem trafi sie cos dobrego. Stala na allegro niecaly tydzien i odrazu ja zlapalem, a szukalem dlugo.
Opublikowano
- wszystko jest sprawdzone, auto po 2 latach uzytkowania mialo przejechane niecale 19 tys. czasem trafi sie cos dobrego. Stala na allegro niecaly tydzien i odrazu ja zlapalem, a szukalem dlugo.

masz szczęście :cool2: jak 90% Polaków :mrgreen: :mrgreen:

środek BMW jest jednym z najbardziej trwałych na efekt zużycia/starzenia, "porysowane" elementy paznokciami kobiety przy takim przebiegu, tu trochę szczęście Cię opuściło, dodatkowo chip w aucie RWD z firmowym momentem 580Nm dla kobiety...

mam nadzieję, że mój syn nie przyprowadzi kiedyś do domu "takiej baby" :duh:

niech Ci dobrze służy :cool2:

jak możesz to jak najszybciej daj do obszycia panele (tak jak koledzy Kokos i Klagosz), zlikwidujesz wszelkie bolączki i będzie super pasować do ostrygi...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Ehehe, myślę że nie tyle przeszkadza co... hmm jest teraz w DE a tam taki przebieg to niektórzy robią w rok :wink:

Szczególnie w Niemczech, jak ktoś kupuje diesla za którego są o wiele wyższe opłaty to po to żeby nim jeździć. Ja nie neguje że to auto ma inny przebieg, nie mam do tego podstaw, poza tym wyjątki się zdarzają a AO chyba zbyt głośno myśli :wink:

Znajomy ściągnoł teraz R8 z '08 roku - przelot niespełna 100 000km ( przypominam że to benzyna a nie diesel ), mówi że oglądał wiele, większośc miałą przebiegi jeszcze większe. Te które miały małe przebiegi albo były po zdrowych dzwonach ( wbrew pozorom, na zachodzie też auta się naprawia, ćwiary wspawuje itp. ) albo cena była wyższa niż w PL bez opłat, więc nie mądrym byłoby kupno tam skoro można kupić ex-demo lub od pierwszego właściciela. Więc w normalnym imporcie gdzie tu zarobek handlarza?

To tylko takie małe wtrącenie, niech wzbudzi czujność tych którzy będą kupowali auto :wink: Dla tych którzy już kupili, szerokości !

P.S. Sory za zasmiecanie galerii.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Oj boli was ten przebieg strasznie, auto sciagniete z DE przez BMW Premium Selection jak mialo 5 tys na liczniku, pozniej jezdzilo po Wawie w bogatej rodzinie. Laska jezdzi teraz X6 po mamie, a mam wziela sobie nowa 5. W garazu stal jeszcze MB, Chrysler i Harley, auto kupione od prywatnej osoby za ponad 100k. Mysle, ze rozwialem wasze watpliwosci, sprawdzone przed zakupem w serwisie.

AO ktore panele do obszycia ? - dobra juz znalazlem :D trzeba sciagnac i obszyc... malina :)

Opublikowano

Ładna i planowane zmiany na + :cool2:

Oj z tym przebiegiem to nie każdy kupuje diesla, żeby jeździć i jeździć :D mojej mamy x3 z '04 3.0d ma najechane dopiero ponad 150k km a mamy ją od jakiegoś 2006 r. -/+ nie pamiętam dokładnie i nie pamiętam ile miała wtedy przebiegu, ale jak na diesla 8 letniego to i tak mało :wink: a na pewno nie kręcona. Widocznie dziewczyna używała auta do codziennego użytku wypad na zakupy do pracy itp a nie w jakieś długie trasy ;) Więc jak sprawdzony przebieg to ok, nie ma co się czepiać :cool2:

AO chodzi o listwy wewnętrzne, te ohydne drewno :D

Opublikowano
Niestety taie byly, zrobi sie ladnie wymienie na welur, a na przyszla zime kupi sie ladne bezowe gumiak :P
Opublikowano

E tam przebieg boli, ja Ci wierzę :cool2: serio i wierzę w przebieg w Twojego autka,

Znajomy ma e90 330d mieszka w DE i od nowości zrobił... 20k km, autko ma dwa lata (no może więcej już zrobił, tak czy siak, jak rozmawiałem z nim jakiś czas temu to taki przebieg właśnie miał)

Inny w PL też ma 330d z 2007 roku, 60k przebiegu, realny bo autko od rodziny od nowości monitorowany...

Nie każdy diesel musi latać 60k rocznie :)

@Kokos, ps: całkowicie rozumiem posiadacza R8 że zrobił nim 100k km :) jazda takim autkiem to czysta przyjemność, ja w swoim w przeciągu roku zrobiłem prawie 40k km, bywało że 5k km robiłem w tydzień :)

Także korzystaj z autka Minu$ i połykaj autostrady :)

Opublikowano

a to druga strona medalu, ja wolałem to drugie... :)

tyle że ja kupiłem z przebiegiem 130k km :) - 90% autostradowe...

Nie mniej jednak 335d bardzo ładne i jak historia pewna to tylko sie cieszyć - tym bardziej że jak widać to nie była jakaś "okazja" tylko kolega Minu$ zapłacił uczciwą cenę za 5 letnie autko...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaaaaasne, pozazdrościć, sam wolałbym 60kkm niż moje 160kkm :)

Ładna 335d tylko zrób coś z tym odróżniającym się odcieniem lakieru bo wygląda jak poklekrus jakiś :mrgreen:

Fajny wypas.

Beżowy środek miała moja kumpela w e92 i to jest koszmar!! Ciągle niebieskie siedzenie od dżinsów, a zimą błoto na wykładzinie.