Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może ktoś pomoże mam problem z diagnozą systemow bezpieczeństwa, podejrzewam ze to mata lub napinacz. W idrive komunikat restrain systems faulty ale inpa nie łączy sie z air bag wyskakuje komunikat:

Requested control unit: ASCM60/V3.00, ASCM85/V3.00, ASCM2/V1.00 not found

Control unit found: SGM_60_2

Moje pytanie jak moge dopisac tą opcje do inpy i gdzie sie znajduje i skąd wziąść SMG_60_2

Moje auto e61 530d '05

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Bo pewnie macie samochody z przed 09/2005 i próbujecie się połączyć z ACSM którego nie ma, za to znajduje SGM. Spróbujcie wybrać coś z "Safety module"
Opublikowano
Aczkolwiek posiadasz kabel za który zapłaciłeś 60zł z allegro. Kable, które obsługują wszystkie moduły kosztują około 250zł i różnią się funkcjonalnością od tych tańszych. Pozdrawiam :D
http://images41.fotosik.pl/926/98ae1625f3bfad85med.jpg
Opublikowano
Aczkolwiek posiadasz kabel za który zapłaciłeś 60zł z allegro. Kable, które obsługują wszystkie moduły kosztują około 250zł i różnią się funkcjonalnością od tych tańszych. Pozdrawiam :D

Co ty opowiadasz, z E60 pre lci działa nawet kabel vag za 20zl.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Mam taki sam problem jak ty posiadam INPE 5.02 i tak samo wyskakuje mi komunikat Requested control unit: ASCM60/V3.00, ASCM85/V3.00, ASCM2/V1.00 not found

Control unit found: SGM_60_2.

Jak poradziłeś sobie z tym błędem ?

Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.