Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie jak kolega wyżej, w naszych samochodach aku nie dobiera się na podstawie pojemności silnika tylko od ilości wyposażenia opcjonalnego, dlatego najlepiej wymieniać na taki jaki zamontowali w fabryce.
Opublikowano

ok wszystko fajnie, tyle to i ja wiem...

tylko akurat nie wiem czy gosc od którego zakupiłem samochód zakupił odpowiedni, bo go wymieniał, jest na gwarancji BOSCH i ma 80AH a własnie dzis padł i od dłuzszego czasu miałem komunikat o niskim stanie baterii.

Opublikowano
chce sprawdzic bez wizyty w serwisie,

pyt czy zna ktos adres str. internetowej, gdzie po vinie mozna spr odp parametry akumulatora ?

podaj vin kolego

• 5 lat później...
Opublikowano
80Ah to jest standardowa pojemność z tym silnikiem, ale masz aktywne wspomaganie i dynamic drive wiec może być inaczej.

Kolego a podasz na jakiek stroni rozkodowales vin bo na tej stronce co ja mam kest troche pkrojone i nie ma jakae parametry oryginalnie powinny byc akumulator. Ten co mam na 100% jest za mały

Opublikowano

no tak ale akumulator zależny od wyposażenia.

Ja u siebie mam dość bogato, wszytko elektryczne siedzenia kierownica podgrzewana i nie chce kupić za małego albo znowu za dużego

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lepiej kupić większy niż mniejszy. Jeśli masz bogate wyposażenie to kup AGM i zakoduj go odpowiednio i nie będzie problemu.
Opublikowano

Max. AGM ktory mozna zaprogramowac to 90Ah, jak zwykly to chyba max. 110Ah. Oczywiscie mozesz wlozyc AGM 110 i zaprogramowac na 90, ale wtedy szybciej sie zuzyje bo nie bedzie nigdy w pelni naladowany.

Tak jak pisze guzior, kup najwiekszy jaki da rade sie zaprogramowac, czyli dla AGM 90Ah (+/- 10%) lub zwykly 110h i bedzie ok.

Ja mam bogate wyposazenie (siedzienia komfort grzane i wentylacja, kierownica elektryczna, szyberdach, comfort access, hud, klima high) i fabrycznie byl AGM 80Ah (mam benzyne 3L)