Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy i mam nadzieje że czegoś nie pomieszam łącznie z zamieszczeniem tematu.Mianowicie tydzień temu zakupiłem BMW 520 d 177km z końca 2008r i albo ja źle szukam albo tu nie ma informacji na temat który mnie interesuje czyli:

-Serwis olejowy co ile powinno wymieniać się olej w tym samochodzie?czy rodzaj oleju zależy od użytkowania np 90procent miasto 10 autostrady

jedyne co znalazłem związanego z olejem to że labo mobil albo castrol 0w30 sam już nie mam pojęcia który lepszy?

-Filtry,czy wymienia się tylko standardowe tj powietrze,kabina,oleju paliwa czy są jeszcze jakieś mikro filtry czy coś?

jeśli ktoś ma taką wiedzę prosiłbym o wyszczególnienie filtrów i co jaki przebieg się wymienia.

-DPF nigdy wcześniej nie miałem czegoś takiego na forum znalazłem kilka slow na temat wypalania wycinania

interesuje mnie na początek jak dbać o ten DPF jak go samodzielnie dopalać z tego co mówią to autostrada i i min 20 min jazdy na obrotach około 2500 ?

-VIN czy jest ktoś w stanie rozkodować mój win t j WBANX32030C037586

-Radio czy duży kłopot jest z wyminą radia na niestandardowe ?lub przerobienie go jakoś na mp3?

-Wymiana opon na niestandardowe.Czy jest to związane jak kolwiek ze zużyciem zawieszenia czy bez problemu można założyć zwykłe?

Z góry przepraszam za pomyłki i proszę o porady jak i wszelkie sugestie

jestem obecnie w UK i nie mogę polegać na wiedzy angielskich magików.

• Moderatorzy
Opublikowano
Wszystko o co pytasz jest na forum.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.