Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
paulmiler , kupiłeś ta głowice? Ja taka posiadam na sprzedaż, ukręcil mi się wał pod koniec tamtego roku i wymieniałem silnik, ale głowica jest dobra. Jeszcze nawet nie odkrecona od reszty
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Chciałbym przedstawić objawy jakie wystepują u mnie po wymianie głowicy i uszczelki pod głowicą.

Dodam tylko ze glowica została tylko splanowana, czy sprawdzana na szczelność takiej wiedzy w 100% nie mam

stare szpilki

Objawy teraz

bierze z 2 litry płynu na 100 km

kopci raz na biało a raz na niebiesko [ wczesniej nawet grama niebieskiego dymu nie było ].

z pod korka oleju kopci masakrycznie

Nie widac ubytku oleju ani mieszania sie płynu z olejem

poniżej zamieszczam film nagrany wczoraj

Edytowane przez paulmiller
Opublikowano
głowica była sprawdzona na szczelność i planowana w takiej kolejnosci zawsze jest to robione aby nie planowac uszkodzonej glowicy, po zlozeniu silnika i uruchomieniu bylo wszystko w porzadku uzyskal temperature nie bylo zadnego dymu, samochod chodzil po zlozeniu wszystkiego jakies 25min w tym jada jakies 2km, mialem juz podobny przypadek z glowica ktora miala wewnetrzne pekniecie i uszczelniona byla uszczelniaczem do chlodnic... wytrzymala 2 tyg i w tym przypadku moze byc podobnie, na głowice sprzedajacy udzielil 30 dniowej gwarancji takze nie bedzie chyba robil problemow ze zwrotem pieniedzy...

TC-performance Bydgoszcz - Hamownia Podwoziowa

Warsztat, chiptuning, diagnostyka, dpf off-wszystkie marki,

regeneracja vp44

regeneracja turbospreżarek

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

https://www.facebook.com/TeCebydgoszcz

725 537 442

Opublikowano
głowica była sprawdzona na szczelność i planowana w takiej kolejnosci zawsze jest to robione aby nie planowac uszkodzonej glowicy, po zlozeniu silnika i uruchomieniu bylo wszystko w porzadku uzyskal temperature nie bylo zadnego dymu, samochod chodzil po zlozeniu wszystkiego jakies 25min w tym jada jakies 2km, mialem juz podobny przypadek z glowica ktora miala wewnetrzne pekniecie i uszczelniona byla uszczelniaczem do chlodnic... wytrzymala 2 tyg i w tym przypadku moze byc podobnie, na głowice sprzedajacy udzielil 30 dniowej gwarancji takze nie bedzie chyba robil problemow ze zwrotem pieniedzy...

Nie masz pewności że głowica że była uszczelniona..

dzwoniłem do ciebie po 20 km że kopci strasznie.. to mnie zapewniałeś że syf z tłumików sie wypala.. na drugi dzien juz litr płynu wzial a zrobiłem max 50 km i potem kolejny litr wiec po co ktos miałby sprzedawac uszkodzona glowice zrobiona na sztuke dajac 30 dni gwarancji .. jak wie ze pieniadze i tak bedzie musial oddac jak beda problemy bo nie zyjemy w afryce..

byłem w 3 miejscach to kazdy mnie odsyła do ciebie, ja nie wiem sam co mam juz myslec.. jestem tak wkur... ze masakra. zrozum mnie !!!

Zresztą nie mam zamiaru tu kłócić się tu i mam nadzieję że rozwiążemy ten problem

Opublikowano

Nie no śmiać mi się chce. . Bo denerwować już nie mam siły.

Kolega wyżej twierdzi że padla po 20km od odebrania auta.

Widocznie była super sprawdzona!.

Najlepsze jest to że mam znowu płacić za sprawdzenie itp. Normalne ? Raczej nie.

Nowy pomysł jest taki że może jednak blok. . O co tu chodzi. .

Każdy mechanik mnie odsyła do ciebie a byłem już u 3.

Prosiłem cię . . Sprawdź wszystko dokładnie. . Zapewniałes mnie że będzie dobrze. . A jest syf.

Opublikowano
Ty myslisz ze sprawdzenie glowicy ja naprawia i wzmacnia? sprawdza sie aktualny stan glowicy a nie wrozy co bedzie pozniej pozatym samochod mial byc podstawiony do zdjecia glowicy ale nie zostal dostarczony a jezeli chodzi o pieniadze to mowilem ze jezeli przyczyna jest nieprawidlowy montaz to nie placisz nic a jezeli wina lezy w glowicy to zaplacisz mi za usluge to chyba logiczne ze prezentow nie bede robil!!!

TC-performance Bydgoszcz - Hamownia Podwoziowa

Warsztat, chiptuning, diagnostyka, dpf off-wszystkie marki,

regeneracja vp44

regeneracja turbospreżarek

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

https://www.facebook.com/TeCebydgoszcz

725 537 442