Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. jestem posiadaczem bmw e46 330d z silnikiem 2993cm3 (204km). Pojawił sie pewien problem. Mianowicie po sciągnieciu osłony z dołu silnika zauwaztłem iz mam nie szczelny intercooler, nie ma w nim zadnych dziór czy pękniec widac po prosty ze jest zwilzony i cieknie bo na pokrywie została wyrazna plama.... Nie zauwazyłem aby moja bmka była przez to słabsza i nie straciła na mocy dlatego tak pozno to zauwazyłem. Chciałbym sie dowiedziec czy opłaca sie i czy jest wogóle taka mazliwosc aby zastapic orginalny intercooler jakims innym lepszym, moze z innego auta albo po prostu jakims lepszym zamiennikiem w celu poprawienia osiągow :lol: bo i tak czeka mnie jego wymiana?? Czy tez nie warto tego rabic i kupic orginalny taki jaki jest teraz... i jeszcze jedno. uszczelniał ktoś juz moze intercooler poksyliną albo czyms podobnym?? z góry dzięki pozdro :D
Opublikowano
duży IC w tym modelu akurat bardzo dużo daje , kolega Czerwony330d na całkowitej serii z wiekszym IC po programie ma praiw 300 KM ( czyt . 299 czy coś koło tego ) i spory moment przy w miarę niskim ciśnieniu doładowania ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
duży IC w tym modelu akurat bardzo dużo daje , kolega Czerwony330d na całkowitej serii z wiekszym IC po programie ma praiw 300 KM ( czyt . 299 czy coś koło tego ) i spory moment przy w miarę niskim ciśnieniu doładowania ...

Tak to prawda ale są związane z tym pewne wydatki, bo firma która robi taki IC woła sobie za niego 1500 zeta i nie jest to mało ale jeśli kolego nie chcesz tyle wydawać to mogę ci sprzedać mojego w pełni sprawnego a jeśli chodzi o poxilinę to lepiej w maluchu cos tym pokleić aniżeli w BMW :nienie:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Kolego czerwony330d Ile by kosztował ten twój IC?? Czy sama zmiana IC na lepszy poprawia osiągi czy jeszcze trzeba cos innego modyfikowac?? Jakie warunki tzreba spełnic aby móc go zamontowac w bmce, wystarczy zderzak z m-pakietu (taki posiadam) czy jeszcze cos? pozdrawiam
Opublikowano

TC

Tak to prawda ale są związane z tym pewne wydatki, bo firma która robi taki IC woła sobie za niego 1500 zeta i nie jest to mało ale jeśli kolego nie chcesz tyle wydawać to mogę ci sprzedać mojego w pełni sprawnego a jeśli chodzi o poxilinę to lepiej w maluchu cos tym pokleić aniżeli w BMW :nienie:

Opublikowano
kolego roberto, tak często wywnioskować z powyższych treści ze kolega Czerwony ma nowy IC większy robiony na zamowienie a tobie chce sprzedać swoj stary który był zamontowany fabrycznie? używany ale sprawny. Więc po co pytasz o to co trzeba przerobić żeby go zamontowac u ciebie.. Nic nie musisz przerabiać bo Czerwony oferuje ci fabryczny IC używany przez niego wcześniej, przed wymianą
Opublikowano
no tak zle zrozumiałem... :oops:

Nic nie szkodzi, już wysłałem na priv swoją cenę.

czerwony330d mogę zapytać jaki rozmiar rdzenia tego nowego coolera (bez wymiarów montażowych)??

Kolego jak sprawdzę to podam wymiar ale i tak żeby zamontować większy trzeba mieć zderzak z M-Paka.

Pozdrawiam Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D