Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wleciał mi pies w auto i zbił lewy klosz przedni nie świeci kierunkowskaz chyba zbiła się żarówka od uderzenia . Moje pytanko jak wymienić żarówkę kierunkowskazu i jak wymienić sam klosz , auto po lifcie z xenonami i białym kierunkowskazem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co się orientuje nie dostaniesz samego klosza do poliftowych świateł, więc będzie problem.

One są klejone na takim uszczelniaczu, zazwyczaj po podgrzaniu można zdjąć klosz.

Ostatnie roczniki miały już jakiś klej, praktycznie nie dało się tych lamp rozkleić.

Opublikowano

siemka... tez mnie ten temat nie daje spokoju, bo u mnie jedna lampa zaparowala sie od srodka i strasznie slabo swieci... widzialem na youtubie cos takiego:

gosc opalarka rogrzal klej o ktorym kolega pisze i jakos klosz puszczal... mozesz i ty sprobowac i tak za wiele z tej lampy juz nie bedzie :?

Opublikowano

Zgadza się - klosze poliftowe można dostać. Tyle tylko, że nie są one montowane na zatrzaski - trzeba je wklejać.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O kurcze, panowie zaskoczyliście mnie :mrgreen:

To ja składam zamówienie puki jeszcze coś takiego mają, bo ostatnio dobrych parę godzin spędziłem na googlowaniu i dzwonieniu po hurtowniach i nic takiego nie mieli.

Opublikowano
Zgadza się - klosze poliftowe można dostać. Tyle tylko, że nie są one montowane na zatrzaski - trzeba je wklejać.

Pzdr.

a czy jest jakaś różnica w montażu klosza(samego) po lifcie a klosza przed liftem i czy trzeba demontować całą lampę czy można zdjąć klosz na aucie

• Moderatorzy
Opublikowano

Klosze przed liftem są wpinane na zatrzaski (30 sek roboty),natomiast po-lift jest na klej i trzeba je rozklejać w piekarniku lub opalarką(każdy orze jak może).

Lampę najwygodniej jest wyjąć i mieć ją swobodnie na stole.Odkręcenie lampy to tylko 4 wkręty.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Też mnie ta sprawa interesuje. Ktoś to już testował? Jak jest z jakością?

Chciałem bawarkę z białymi kierunkami, ale trafił się dobry okaz z pomarańczami, wziąłem i teraz się zastanawiam... Lampy są oryginalne i w bardzo dobrym stanie, nie mam ochoty ich demolować w celu wymiany, zamienników podłej jakości nie chcę, a oryginały są strasznie drogie i nie ma sensu tyle wydawać dla samego koloru. Może te klosze... sam nie wiem.

Opublikowano
Z tego co się orientuje nie dostaniesz samego klosza do poliftowych świateł, więc będzie problem.

.

Klosze do lamp po liftowych

http://www.carparts-online.de/shop/Teile-fuer-BMW/5er-BMW-E39/Tuningteile-fuer-BMW-E39/BMW-E39-00-03-Facelift-Streuscheiben-mit-weisser-Blende::7647.html?XTCsid=eb8751a358fbdd874c6df6ea088abe6b

Czy znasz kogoś kto zamontował owe klosze jak się sprawują i jak z zamówieniem jak z wymianą czy są również na klej ?

Opublikowano

Pzdr.

Piszesz że można dostać ale gdzie? Te z Niemiec czy może gdzieś w Polsce najlepiej kupiłbym sam klosz używkę

Opublikowano
O kurcze, panowie zaskoczyliście mnie :mrgreen:

To ja składam zamówienie puki jeszcze coś takiego mają, bo ostatnio dobrych parę godzin spędziłem na googlowaniu i dzwonieniu po hurtowniach i nic takiego nie mieli.

I jak zamówiłeś te klosze?