Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam od niedawna problem z nawiewem szyba i nogi wieje cały czas gorącym praktycznie od 32C do 17C nic sie nie zmienia jak dam na 16C to wtedy wieje troche chlodnym powietrzem.

Wymienilem juz zawor wody ale to tez nic nie pomoglo gdzie moze lezec przyczyna tego nawiewu??

Pozdrawiam

Opublikowano
dareks podaj na niego bezpośrednio napięcie 12V z akumulatora i sprawdź czy się otworzy. Jeżeli nie tzn że zawór jest "zakamieniony". Cena nowego to jakaś abstrakcja! Szukaj sprawnej używki w idealnym stanie i oczywiście zastrzegając sobie prawo gwarancji rozruchowej.
Opublikowano

Hmmm, czy jak jest zimno na zewnątrz to czasem nie powinno tak właśnie być, że przy ustawieniu na klimatroniku od 16,5 stopnia w górę zawsze leci ciepłe? U mnie tak właśnie jest - zimą: 16 - leci zimne, 16,5-32 leci ciepłe lub gorące, latem: 16-25 (więcej niż 25 chyba nigdy latem nie ustawiałem, bo po co) leci zimne lub bardzo zimne jak klima jest włączona.

Czy może ja źle problem zrozumiałem? ;]

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano
Hmmm ecml jednak się z Tobą nie zgodzę bo w zeszlym roku bylo wszystko normalne tzn. nastawialem zimą 18C to bylo 18 a ostatnio jak bylo na zewnatrz 20 C i dmchalo mi cieplym powietrzem nawet ze nastawilem na 18C. Pozdrawiam
Opublikowano

Skoro wcześniej było dobrze (inaczej), to znaczy, że faktycznie coś Ci się popsuło. Bez względu na interpretację, co ma się konkretnie kiedy dziać z nawiewem. Ja niestety nic więcej nie podpowiem - pozostaje iść tropem zapodanym wcześniej przez kolegów.

Pozdrawiam,

ecml

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
dareks sprawdź działanie zaworu wody w INPA w zakładce klimy. Tam zjeżdżasz max na dół i masz podgląd na skalę jego działania.