Skocz do zawartości

E60 - Klocki hamulcowe brudzą. Czy to normalne?

CZUBI_LBK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie. Wymieniłem przednie tarcze wraz z klockami hamulcowymi. Efekt jest taki, że hamuje bardzo dobrze, a przednie felgi brudzi bardzo mocno na czarno. Czy to jest wina felg, że mają taki a nie inny wzór czy klocki mam trefne? Miał/Ma ktoś taki przypadek?
http://images41.fotosik.pl/926/98ae1625f3bfad85med.jpg

Witam

dziwna sprawa z tymi klockami ja mam przód nowe tarcze ate powerdisc + klocki nie wiem jaka firma i bardzo mało pylą, ale na tarczy dość mocno znać takie ślady, wygląda jakby po prostu były twarde, na tyle mam klocki ate + zwykłe tarcze i naprawdę mocno pylą felgi czarne po kilkudziesięciu kilometrach ale powierzchnia tarczy jakby była gładsza ??

Pozdrawiam

Tomek

PS. ogólnie ate mi zawsze mocno pyliły

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Zmień na ceramic tak jak kolega guzior2 napisał. Najlepiej na ATE ceramic. Zero pylanie, ale twarde i napewno przednie tarcze zjedzą w dwie góra trzy wymiany. Ja mam właśnie ATE ceramic i nowe tarcze oryginalne z ASO i widzę że przednie tarcze ostro dostają po du... , ale jestem bardzo zadowolony (coś za coś nic w przyrodzie nie ginie) :mrgreen: . Jeśli te które masz ci mocno pylą to pewnie dużo na nich nie przejedziesz :norty: .