Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem nowym uczestnikiem i z góry przepraszam jeśli coś źle zrobiłem zakładając ten post nie w tym miejscu w którym trzeba było to uczynić.Otóż noszę się z zamiarem kupna bmw 320 d e46 w kombi. Chciałbym skorzystać z waszych doświadczeń i poradzić się odnośnie kupna takiego samochodu. Przeglądałem mnóstwo ogłoszeń na allegro i np to zwróciło na mnie uwagę :

http://otomoto.pl/bmw-320-jasnaskora-navi-xenon-ideal-C23648994.html

Mieszkam w Kaliszu i do Góry Kalwiaria mam kawałek, jeśli ktoś mógłby rzucić okiem na ten samochód czy wart jest w ogóle jechania i obejrzenia go to będę wdzięczny.

Może ktoś ma taki samochód na sprzedaż uczciwy w bardzo dobrym stanie, którym wiem, że pojeżdżę i będę zadowolony bo podejrzewam, że większość tych aut z allegro ma cofnięte liczniki albo powypadkową historię. Nie miałem nigdy BMW będzie to moja pierwsza ;) i chcę wydać jak to mówią ciężko zarobione pieniążki na ładny uczciwy egzemplarz, który cieszyłby oko i którym mógłbym się "pochwalić" i później wspólnie razem z Wami tworzyć wspierać , uczestniczyć i budować te forum. Jeżdżę obecnie dieslem i jestem raczej jego zwolennikiem dlatego czytając różne forma odnośnie 2- litrowego diesla stawiałbym na niego.

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów

Edytowane przez marianosos
Opublikowano

viewtopic.php?f=44&t=183249

opis kolegi alexanderM ...

Samochód śliczny, środek, zewnątrz etc... (jedynie malowany fakt - fatalnie tandetnie tylni błotnik), ale:

- reflektory nowe

- pas przedni bez naklejek (żółtych), w sumie jak nowy

- na lewym kielichu tabliczka znamionowa była naklejka dopiero co naklejoną z pęcherzami powietrza...

W sumie wystarczyło żeby podziekowac, ale...

Sprzedawca raczej cwaniaczek, chociaż miły, aż do momentu gdy zwróciłem uwagę moją na naklejkę, w sumie wpadł w szał,

zaczął huczeć i grzmieć i mnie wygonił ;]

Lakier na masce i błotnichach oryginalny...

Nie oceniam jednoznacznie bo nie chce go oczernić, może był ucziwy, ale...

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano
Dzięki koledzy za informację. Dzwoniłem dzisiaj do sprzedawcy żeby podał mi nr VIN to powiedział, że jutro mi poda. Tak się zastanawiam co z tym samochodem czy wart jest uwagi czy dać sobie z nim spokój. To że ma nowe lampy tak jak kolega napisał i też z tą naklejką to świadczy że ma raczej historię powypadkową ???? Jak myślicie koledzy co z tym fantem zrobić??
Opublikowano
Sugerowałbym, żeby to auto obejrzał ktoś kumaty. Ktoś kto potrafi ocenić co tak naprawdę się z tym autem działo. Coś się dziać musiało. Sugeruje to cena.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Po wczęsniejszym opisie kolegi AlexanderM można by podejchać na sprawdzenie geometrii jeszcze, jeśli autko po ponownych wstępnych i dokładnych oględzinach będzie wydawało się interesujące :wink: ( tylko nie można wad mówić wprost Sprzedającemu bo wygoni :mrgreen: ).
Opublikowano
Ogłoszenie wygasło,byłes oglądać?

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano

gdybys nadal byl zainteresowany autem tak jakos pod koniec miesiaca to moge z toba podjechac i zobaczyc. sam mieszkam w grabowie, ale teraz do konca miesiaca jestem we wro :)

tez mam 320d

gdyby cos to gg 2914051

Opublikowano
Obraziliście pana handlarza, więc zabrał łopatkę i wiaderko z tej piaskownicy :mrgreen: A tak na poważnie. Zachowanie tego gościa, to objaw syndromu handlarza. Na oględziny trzeba jechać przynajmniej w trzy osoby z kastetami i bejsbolami, bo nie wiadomo co mu odbije. A nuż tym razem wyciągnie jakiś sztucer albo granat :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A VINu jak nie bylo tak nie ma.

Zamykam, jak bedziesz mial nr to odezwi jsie na PW.

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.