Skocz do zawartości

320d 04`e46 filtr powietrza pipercross - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

słyszałem że warto założyć filtr powietrza o większym przepływie powietrza, np pipercross wkład który ma przepływ większy od zwykłego o około 30% - jeśli chce się np zwiększyć moc programem

program chcę robić niedługo ( już robię od pół roku ale jakoś zawsze coś wypada ) i muszę tak czy siak zmienić filtr powietrza i inne ( rok już minął )

dlatego pytam co o tym sądzicie, mi się wydaje że jak więcej powietrza dostanie + program to może rzeczywiście być lepiej niż na zwykłym filtrze

link do filtra

http://moto.allegro.pl/filtr-pipercross-bmw-1-e81-e87-bmw-3-e46-e90-i2209571584.html

Opublikowano
Kolego mikan mam prośbę. Czy od razu po montażu tego filtra mógłbyś sprawdzić ilość zasysanej masy powietrza na biegu jałowym za pomocą INPA?? pozdr.
Opublikowano

TC - staram się zrobić wszystkie przeróbki przed chipem - wywaliłem już kata i środkowy tłumik, końcowy jest remusa

słyszałem że wszelkie szeroko rozumiane ulepszenia itd należy wykonać przed programem itd - to jest sensowne

co do filtra to wydaje mi się że jak więcej powietrza będzie zasysał to lepiej i być może, korzystniej wpłynie to na wykres, moc albo zakres w jakim

będzie największy moment i moc ( po programie ) - to są moje domysły - dlatego napisałem o poradę

yoshimura01 - jak go kupię to na pewno tak zrobię , ale jeszcze nie wiem czy go kupię

nie wiem czy warto, czy ma to sens - zakładam że ma, szukam potwierdzenia lub zaprzeczenia

masy powietrza zakładam ze się zwiększą na nim jeszcze przed programem

Opublikowano
też zastanawiałem się nad wyczynowym filtrem, ale od K&N i chciałbym przedtem poznać wpływ tego typu filtru na dynamikę zasysania masy powietrza, przepływy wsteczne i wartość podciśnienia dla wyrównoważenia doładowania względem ciśnienia
Opublikowano
też zastanawiałem się nad wyczynowym filtrem, ale od K&N i chciałbym przedtem poznać wpływ tego typu filtru na dynamikę zasysania masy powietrza, przepływy wsteczne i wartość podciśnienia dla wyrównoważenia doładowania względem ciśnienia

też chętnie się dowiem ... może jest ktoś kto taki, takie założył i może się wypowiedzieć

ja chciałem to po prostu zrobić przed chipowaniem, zakładam że jakbym założył jakiegoś o większej przepuszczalności ( już po chipie ) to program mógłby być do poprawy