Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

Czy ktos z was slyszal lub instalowal tuning box do bmw e61 525i 218km n52

bo myslalem zainstalowac ten box ale chcialbym sie dowiedziec od kogos kto to mocowal

czy to dodaje mocy i czy to czuc w jezdzie.

tu mam link:

http://www.ebay.com/itm/110856203996?item=110856203996&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item19cf8b6edc&vxp=mtr

dzieki z gory za pomoc

Opublikowano
...I pamiętaj jeszcze, po zrobieniu update dde/dme taki programowy chip znika ;), jak chcesz wrucic do serii wypinasz boxa i po sprawie;)

Niekoniecznie.Mozna zakupic sobie do tego RTS-a i po update wgrac swoj program :mrgreen:

Opublikowano
witam wszystkich

Czy ktos z was slyszal lub instalowal tuning box do bmw e61 525i 218km n52

bo myslalem zainstalowac ten box ale chcialbym sie dowiedziec od kogos kto to mocowal

czy to dodaje mocy i czy to czuc w jezdzie.

tu mam link:

http://www.ebay.com/itm/110856203996?item=110856203996&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item19cf8b6edc&vxp=mtr

dzieki z gory za pomoc

Po pierwsze to to coś z linka jest do starszych silników a nie do N52, po drugie opis tego produktu to prawie jak opis magnetyzera, po trzecie te pokazane wtyczki to tylko jakieś czujniki (być może temperatury) więc nie ma co liczyć na odczuwalne zmiany. A poza tym N52 to naprawdę dużo mocy w stosunku do pojemności jak na sinik atmosferyczny, więć pewnie ciężko wyciągnąć z tego więcej mocy.

Opublikowano
Jak bys nie wiedział o są boxy cyfrowe, kodowane pod dany silnik, które po ok 30 km ustawiają sie pod dany samochód. Nie masz pojęcia w temacie ( dla ciebie profesionalny box jest pare rezystencji i jakaś doda).

Tak się składa że znam co najmniej dwa przypadki kiedy to takie "cyfrowe" boxy tak sie pokodowały pod dany samochód że więcej wyrządziły szkód niż to warte.

O kopceniu itd nie wspomnę.

Oczywiście mówię tu o przypadkach tylko diesli.

Z boxami i benzyną nie miałem styczności... zresztą podejrzewam że taki box "jaj nie urywa" tym bardziej w N52.

Jednym słowem odpuścił bym sobie.

Opublikowano
Panowie! Podepnę się pod temat, ale pytanie dotyczy diesla. Przy jakim przebiegu można bezpiecznie skorzystać z boxa? Moja bmw to 520, 07, 163km, przebieg 146 tyś. Jakiej firmy box polecacie, tak żeby właśnie nie kupić paru rezystorów. Dzięki!
Opublikowano
Wszystko fajnie, ale ich strona bardzo słaba, brak w ogóle w ofercie BMW, brak cen. Chodzi o firmę z Legnicy, tak? Proszę o pomoc we wskazaniu godnego polecenia producenta lub sprzedawcy. Mieszkam w Irl więc nie wchodzi w grę podstawienie auta w Polsce (przynajmniej nie teraz), tutejszym mechanikom, tunerom auta nigdy samego nie zostawię więc tylko wysyłka produktu...
Opublikowano
Ach! Jeszcze jedno pytanie, Co to jest RTS? Coś wyczytałem o tuningowaniu na odległość, ale jak? Czy ktoś się tym zajmuje i w jaki sposób się to dzieje?
Opublikowano
To już wyższa technika jak dla mnie, tym bardziej , że nie dysponuję żadnym sprzętem. Skupiam sie raczej na boxie. Dzięki kolego Capaz za odpowiedzi i pomoc.