Skocz do zawartości

520d realne spalanie i wlew paliwa

marekF11

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Hmmm, to gdzie ten postęp? (E60 530d. Nie było z górki)

IMG00116.jpg

Jaki postep auto w automacie w napedzie na 4x4 a do tego 313KM - powtarzam auto na odmulaniu predkosc byla zmienna i to szybko od 120-260KM/H

jesli nie widzisz postepu to jedzij dalej E60 a jaki postep E60 vs E39 ja prZy swojej starej E39 przy stalej predkosci 2 pasazerow 155km/h mialem 6.6l/100km i co gdzie postep ???????????? :mad2:

tez moglem ustalic predkosc 180km/h i jechac 6 min wyszlo by niecale 9 l:)

jesli nie widzisz postepu to jedzij dalej E60 a jaki postep E60 vs E39 ja prZy swojej starej E39 przy stalej predkosci 2 pasazerow 155km/h mialem 6.6l/100km i co gdzie postep ????????????

Oj maja... No przeciez wiemy, wiemy, faaaajne 535xd, szyyybko jeździ, dobre, niskie spalanie :P

Przy jednostajnej jeździe 180km/h na 8 biegu to i mi przez 6 minut pali 8l. a nawet 6,5l. Czy samochód mało pali to można ocenić po 1000km jazdy np po Warszawie lub Krakowie, tam można testować dopiero start-stopy, disle, skrzynie wielobiegowe itd. Gdzie do jednych świateł czasem stoi się 20 min.

O spalaniu potraficie gadać przez 20 stron, a jak zajrzeć pod maskę i napisać czy pasek klinowy chodzi u was idealnie prosto po rolkach to od tygodnia się nie mogę doprosić w innym temacie.

nie chce zalaczyc nowego pliku wiec pisze o silniku 535xd - na liczniku 4 tys km mieszana jazda 9l, miasto korki 11-13l wzaleznosci od korkow, poza miastem 6.5-8l

autostrada 7.5-12.8l a tu dolacze zdjecie z autostrady ( 3 osoby plus caly bagaznik)

http://imageshack.us/a/img577/7086/20120909288.jpg

:shock: U mnie spalanie nie przekracza 11L

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry

jesli nie widzisz postepu to jedzij dalej E60 a jaki postep E60 vs E39 ja prZy swojej starej E39 przy stalej predkosci 2 pasazerow 155km/h mialem 6.6l/100km i co gdzie postep ???????????? :mad2:

Hahahaha... Łza ze śmiechu ciśnie się do oczu i rozmazuje litery na klawiaturze.

Pamiętam gdy Miatamad zamieścił na forum zdjęcia F10 zdaję się z hotelowego okna w Moskwie, zdjęcia nie tyle pięknego auta ile pasji do niego i radości z widoku takiegoż na drodze. Pamiętam Torę spuszczającego powietrze z kół na marketowym parkingu. Pamiętacie tamte forum? To se ne vrati.

Pozdrawiam.

:) Faktycznie, do nazbyt aktywnych nie należę, co nie oznacza, że nie sympatyzuję od dawna, ale nie o ewolucję forum chodziło.

Szanowny Kolego Przemekk23, chodziło o to, że Miatamad nie jeździ już swoją E60 i nie jeździ już nawet swoją F10. Powiem więcej, podziwia pewnie wspaniałe auto Pana Maja22 i nie miał w zamiarze umniejszanie zachwytowi nad 535xd, ale tak oto wytworzył się dość zabawny humor sytuacyjny, gdy jeden z pierwszych, bardzo aktywnych i lubianych właścicieli F10 na forum (może oprócz Mirka z wąsem) został "wypunktowany jak młody" :) .

I znów chciałoby się powtórzyć za też klasykiem Monogramusem: "A tak poważnie wyglądacie w swoich autach Panowie".

Pozdrawiam aktywnych i czytających jedynie.

O spalaniu potraficie gadać przez 20 stron, a jak zajrzeć pod maskę i napisać czy pasek klinowy chodzi u was idealnie prosto po rolkach to od tygodnia się nie mogę doprosić w innym temacie.

Żeby nie było że koledzy nie pomogą ja pomogę i nagram jutro, tylko czy to ci pomoże z silnika 3,0d ?

hej

Rowniez nie wierze. 4.5 to max do 70km/h

Moze kolega nie kreci ale w takim przypadku ma popsuty przeplywomierz. U mie w nowej f11 sa rozbieznosci pomiedzy komputerem a rzeczywistosica miedzy 0,1 a 0,5 litra na sto liczac na calym baku

Przy przebiegiu 150 tys przeplywomierz moz esie ylic nawet o 2 litry.

* Przypominam, że można używać opcji "correct factor" do korygowania spalania, jeśli jest on źle ustawiony to mamy spalanie zaniżone lub zawyżone. Mam do dyspozycji 520d i przy emeryckiej jeździe pali 7-9 w trasie.

W poniższym reportażu ciężko było zejść poniżej 4,1 l. jadąc ...116d naprawdę powoli. E60 jest trochę większe.

http://www.blogomotive.pl/index.php/2011/04/11/221-rajd-o-kropelce/

*dzizas, czemu ja się daje wciągać w dyskusje o spalaniu :)

Mam do dyspozycji 520d i przy emeryckiej jeździe pali 7-9 w trasie.

Ciekawe, bo jeśli ja jeżdżę emerycko 520d(A), to mi na trasie wychodzi poniżej 5... Rekordowa wypadkowa (czyli ilość już przejechanych kilometrów + zasięg) doszła do 1500... I to nie powinien być wcale jakiś ultra-wynik, bo przecież średnia oficjalna (cykl mieszany!!) to dla 520d 4,8-4,9... :roll:

Nie wiem, może nie potrafię jeździć naprawdę emerycko. Może to e60 ma źle ustawiony wskaźnik lub jest niesprawne. To 520d od nowości należy do mojego taty (73 lata), jak mu czasem je pożyczam to na szafie jest 10,4l., jazda właściwie już tylko po Warszawie. Szczerze mówiąc to ja nie wiem jak wy osiągacie wyniki ~4-6l. Ja takiego w życiu nie widziałem, miałem punto (8l), dwulitrowe hondy (10-13l.), giulietta (8l.), 330i (16-18l. :) ), nawet pug 207 1.6d z wypożyczalni brał 6-8l.

Mam do dyspozycji 520d i przy emeryckiej jeździe pali 7-9 w trasie

9L w trasie to mi spalał Volvo S80 2.9 benz automat. I to przy 120-140km/h - Miałem go 5 lat.

Po co kupiłeś małego diesla skoro pali ci tyle co duża benzyna? Wychodzi, że przy twoim stylu jazdy 530i spaliłby 15L w trasie (przy emeryckiej jeździe) :D

Ponadto - rozróżniajcie spalanie w mieście i na trasie. Różnice miasto-trasa to ok 50%-100% w spalaniu - w zależności od "miasta"

• Zasłużeni forumowicze

Oj widze iz temat sie rozwinął, jesli obrazilem moja wczesniejsza wypowiedzia porownujac E60 do F10 to sorry

dzis zrobilem trase poza miastem jechalem nie jako emeryt ale przepisowo 1h jazdy srednia predkosc 67km/h spalanie wyszlo 5.8l/100km - ale zejscie ponizej 5,5 do juz szczyt raczej nie do pobicia.

4.5l na 100km przy 140

km/h jedyne z duzej gorki lub bylo oszczenie/spokojna predkosc i nagle przyspieszenie do 140km/h i zrobienie zdjecia :) da sie

Nie wiem, może nie potrafię jeździć naprawdę emerycko. Może to e60 ma źle ustawiony wskaźnik lub jest niesprawne. To 520d od nowości należy do mojego taty (73 lata), jak mu czasem je pożyczam to na szafie jest 10,4l., jazda właściwie już tylko po Warszawie. Szczerze mówiąc to ja nie wiem jak wy osiągacie wyniki ~4-6l. Ja takiego w życiu nie widziałem, miałem punto (8l), dwulitrowe hondy (10-13l.), giulietta (8l.), 330i (16-18l. :) ), nawet pug 207 1.6d z wypożyczalni brał 6-8l.

W 520d każdy wynik w przedziale 5-12 litrów jest realny. Jak chcesz uzyskać w 520d około 5 litrów to przejedź się rano z mińska maz. do granicy wawy. Jedziesz przez 20 km z prędkością 50-70 km/h. Za cholerę nie wyjdzie więcej przy płynnym ruchu niż 5,5- 6l. I to są realne sytuacje, w których można mieć spalanie na tym poziomie. Przy prędkościach "normalnych" można liczyć na 6,5-7 l., jadąc w miarę szybko, ale bez szaleństw, częstego wyprzedzania i gwałtownego przyspieszania.

Lekko zszokowany czytam o zużyciu paliwa na poziomie 5 l/100 - ze poniżej nie wspomnę :duh: po co kupować BMW i licytować się kto mniej spali jadąc 70 km/h ??? Dostaje białej gorączki jadąc za dziadkiem w kapeluszu który prowadzi skode czy coś 40 km/h na 6 biegu ale żeby takie praktyki w bawarce??? A poza tym to chyba tytuł to "realne zużycie paliwa..." A realnie 520d spała miedzy 7 a 8 l/100 km. Ok 6 na trasie i ok 8,5 w mieście. Przy radości z jazdy. Jak to w BMW. ;)

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Lekko zszokowany czytam o zużyciu paliwa na poziomie 5 l/100 - ze poniżej nie wspomnę :duh: po co kupować BMW i licytować się kto mniej spali jadąc 70 km/h ??? Dostaje białej gorączki jadąc za dziadkiem w kapeluszu który prowadzi skode czy coś 40 km/h na 6 biegu ale żeby takie praktyki w bawarce??? A poza tym to chyba tytuł to "realne zużycie paliwa..." A realnie 520d spała miedzy 7 a 8 l/100 km. Ok 6 na trasie i ok 8,5 w mieście. Przy radości z jazdy. Jak to w BMW. ;)

Reasumując, ta wypowiedź powinna tak na prawdę zamknąć cały ten temat.

Lekko zszokowany czytam o zużyciu paliwa na poziomie 5 l/100 - ze poniżej nie wspomnę :duh: po co kupować BMW i licytować się kto mniej spali jadąc 70 km/h ???

Nie jadę 70 kmh dla przyjemności tylko dlatego, że wyprzedzanie na drodze o której mówię jest praktycznie niemożliwe bez dużego stresu, którego wolę sobie oszczędzić z rana. W takich ekstremalnych warunkach drogowych spalanie jest właśnie na poziomie 5 l. Tyle.