Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będą pylić i koniec, sposobem jest założenie takich przyciemnionych delikatnie felg. No i częste mycie.

Być może i te ceramiczne nie pylą, ale nie wiem, przetestuje przy najbliżej okazji.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
ATE Ceramic nie pylą, wiem co mówię bo mam je prawie rok :cool2:

Pzdr.

one sa wszystkie z czujnikami ??

Opublikowano
potwierdzam tylko ate ceramic - mam z tyłu i felgi są czyste. Nie ma co porównywać z oryginalnymi klockami bmw - one strasznie pylą, teraz zmieniam przód też na ate ceramic
Opublikowano
Czujniki zawsze kupujesz oddzielnie. Do każdych klocków.

czy do nowych klockow nalezy kupowac zawsze czujniki czy jak?

Opublikowano
A tak btw jeżeli to Twoja felga z pierwszego postu i masz takie ciężarki na feldze to zmień lepiej gumiarza :)
Opublikowano
A tak btw jeżeli to Twoja felga z pierwszego postu i masz takie ciężarki na feldze to zmień lepiej gumiarza :)

tez mi sie to nie podoba ale duzo e90 widzialem z odwaznikiami na zewnatrz felgi widocznie felga w takim stanie jest ze wymaga odwaznika od zewnatrz

Opublikowano
Czujniki zawsze kupujesz oddzielnie. Do każdych klocków.

czy do nowych klockow nalezy kupowac zawsze czujniki czy jak?

Tak, czujniki są jednorazowe, nie ma się co bawić w przekładanie.. Jak Ci wyświetli błąd klocków znaczy się, że czujnik jest już do wymiany.

Pzdr.

Opublikowano

Jeśli jest możliwość zamontowania ciężarka - a tu jest to nie ma się czego czepiać. Wiadomo wygląda to brzydko :duh:

Pzdr.

Opublikowano
Moj gumiarz jak zobaczył ciężarki na zewnątrz -oryginały to zagotował. Pokazał mi jak mi się jeden przesuwał tańcując na feldze :duh: , było to skutkiem dojechania do krawężnika. Coś w tym jest.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te ceramiczne do oryginalnych tarcz czy jakichs mocniejszych?? No i jak hamuja? Bo ceramiczne potrzebuja wysoka temp aby dzialac jak nalezy

🙃🙃

Opublikowano
Te ceramiczne do oryginalnych tarcz czy jakichs mocniejszych?? No i jak hamuja? Bo ceramiczne potrzebuja wysoka temp aby dzialac jak nalezy

ATE Ceramic to tylko marketing, nie mają nic wspólnego z prawdziwymi sportowymi hamulcami ceramicznymi. Ale ponoć nie pylą na czarno i to jest plus.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Ileż można w kółko pisać o tym samym, na forum był już poruszany temat ATE Ceramic (wystarczy użyć :search: a forum nie składa się tylko z Serii 3 :duh: ), poza tym jest mnóstwo tematów w internecie o ATE C. choćby tu http://www.motofakty.pl/artykul/ceramiczne-klocki-hamulcowe-ate.html

I napiszę po raz kolejny, sam używam ATE C. już prawie rok i pylenie praktycznie nie występuje, polecam te klocki.

Pzdr.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
panowie jeszcze jedno rozumiem ze klocki ceramiczne moga byc uzywane z normalnymi tarczami czy tarcze tez musze zmieniac??