Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu tylko odświeżę kolegi prośbę. Czyżby nikt nie dokładał podgrzewania do skórzanych foteli?? Koledzy jak macie jakieś rady i czy wogóle da się to zrobić przy rozsądnych kosztach to proszę o jakieś rady. A może wiecie kto to robi w Wawie?
Opublikowano

Zapewne bardziej doświadczeni koledzy mogą podpowiedzieć więcej, ale potrzebujesz przycisków na panelu, tego typu: http://allegro.pl/panel-grzane-fotele-bmw-e90-i2697620168.html

Do tego dochodzi doprowadzenie wiązki do foteli oraz same maty grzejne. No i oczywiście kodowanie. Maty krąża po rynku różne, ale zainwestowałbym w oryginalne (o cenę kompletu możesz zapytać na czescidobmw.pl, dobry sklep). Cena powinna wynieść górne kilkaset PLN za maty (przynajmniej bazując na cenach z realoem - potrzebujesz takich elementów - http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=52_3712&hg=52&fg=65&lang=pl). Montaż dla warsztatu obeznanego w temacie powinien być dość łatwy. Zadzwoń np. do Adama Kunca z ACS w Raszynie (acs-serwis.pl), zapytaj czy by coś takiego zrobili (bardzo dobry warsztat choć z zewnątrz wygląda jak dziupla :) ).

Oryginalne maty są moim zdaniem o tyle ważne że bardzo mi się podoba równomierny rozkład ciepła na siedzeniu oraz na oparciu w bmw. Miałem okazję jeździć Hondą Accord z podgrzewanymi siedzeniami i tam było jakoś mizernie - siedzisko trochę grzało, oparcie w ograniczonym zakresie (boki pozostawały niedogrzane).

U siebie mam siedzenia w tapicerce materiałowej (jeszcze :wink: ) i podgrzewane fotele są bardzo przyjemne. Przy skórzanej tapicerce jest to bardzo pożądana i pożyteczna modyfikacja.

Opublikowano

ciekawe dlaczego na realoem napisane jest "nie pasuje do wyposażenia ze skóry" ??

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=52_3235&hg=52&fg=95

do tego dziwię się, że w mojej wersji a mam ciekawa liste wyposażenia nie ma podgrzewania foteli? jak ktoś mógł nie zamówić tak podstawowej rzeczy??

btw cena zestawu doposażenia to 1566,80 minus ew. rabat plus konsola środkowa na allegro można wyrwać tanio..

zastanawiam się, ale dlaczego "nie pasuje do wyposażenia ze skóry" ?

Opublikowano
Dzięki kolego ra1406 za wskazówki. Myślę, że faktycznie pan Adam z Raszyna będzie tutaj dobrym rozwiązaniem. :cool2: Sam sobie z tym nie poradzę.
  • 1 rok później...
Opublikowano
a znacie kogoś z Ślaska kto może mi podpiąć tylko tyle że ja mam fotele z podgrzewaniem tylko nie wiem jak to podpiąć
Opublikowano

Jak wygląda sprawa z samym włożeniem mat do środka foteli?

Trzeba je rozpruwać, później tapicer i zszywanie?

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

szukam magika, ktory w rozsadnych pieniazkach podlaczy mi podgrzewanie foteli(fotele ori podgrzewane z modulami, panel i przyciski zakupione) chodzi mi o montaz+kodowanie

moze ktos robil i zna orientacyjny koszt takiego zabiegu?

Opublikowano

zastanawiam się, ale dlaczego "nie pasuje do wyposażenia ze skóry" ?

Jezeli fotele są skórzane to mata jest jakby zaszyta w skórze - i BMW w przypadku chęci dołozenia mat do foteli skórzanych sugeruje wymiane poszyć.

Naprawiałem u siebie podgrzewanie w skórzanym fotelu i wiem, że pomiędzy piankę a poszycie można włozyć matę ood fotela szmacianego.

A nie prosciej znależc podgrzewane fotele ? Nawet od Anglika ?

Pzdr

• 1 rok później...
Opublikowano
Czy ktoś jest w stanie sprzedać/zrobić wiązkę do podgrzewanych foteli i pompowanych boczków?Zmieniłem fotele ze skóry na sportowe a one nie miały podgrzewania i pompowania. Panel klimy z podgrzewaniem już mam.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam. Żeby nie zakładać nowego tematu. Czy ktoś może mi powiedzieć czy da rade przełożyć maty ze zwykłych skór do foteli skórzanych ale sportsitze ?? Czy maty są takie same i tylko rozbieranie i podmianke czy jak??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę wiedzy którą zdobyłem wymieniając fotel z grzaniem i pompowaniem na jakiś ładniejszy : Żeby matę założyć wymienić to trzeba rozbierać całą tapicerkę fotela . Sporo roboty i jak ktoś nie ma w tym temacie doświadczenia to kiepsko to widzę . Maty do sportsitze są nieco inne . Różnica taka że podnóżek wysuwany jest też ogrzewany dodatkową matą . Można to w sumie obejść i na złączce zworkę dać . Jest różnica w wiązce Pre LCI i LCI pod fotelem . Ja to nazywam wiązka pośrednicząca . Poprostu nie działało mi pompowanie boczków . Przekłada się wiązkę pod siedziskiem i jest ok . Maty mają pod fotelem swój sterownik . Upierdliwa robota mocno .