Skocz do zawartości

320d Kolejne M47 ktore nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie no spoko Maniu :wink: Ja też tam wyżej wystrzeliłem, że tak! a dopiero później doczytałem że Kolega Karol zapytał o polifta... dlatego też edytowałem wpis jako nieważny. A znowu Ciebie zapytałem, bo ja osobiście się nie spotkałem z 318d FL z pompą wtryskową VP44 tylko już na CR. A temat dotyczy zapotrzebowania na pompę wtryskową VP44 niestety...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehe :norty: czyli jednak czytam ze zrozumieniem :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja regenerowalem w poleconym warsztacie przez yoshimura01. Dostalem roczna pisemna gwarancje. Pompa skalibrowana, uszczelniona, nowy sterownik, czujnik halla. Koszt 1500 zl z przesylka. Super kontakt. Za wyciagniecie i wlozenie pompy zapalcilem 300 zl. Robilem kiedys w rasztacie ktory zajmuje sie samymi dieslami i tam biora 350 zl. Wiec cena nie powinna przekraczac 350 zl. A co do diagnozy hmm sam bylem przekonany ze to pompa, Koledzy z forum tez pomogli, profilaktycznie podpialem pod kompa. Wiec ceny ktore Ty podales to kosmos! Omijac z daleka takich ludzi!
Opublikowano
o tloczku nic nie wiem. Ale sterownik mialem dobry, tylko wstawili mi nowy bo w moim byl wstawiany nowy tranzystorek. Wiec mnie zapytali czy chce nowy czy swoj juz rozbierany, i dawali 3 miechy gwarancji. Mam nowy a stary sprzedalem. Tak wiec przyczyna padniecia pompy nie byl zacierajacy sie tloczek, a jej hydraulika itp.
Opublikowano
Obawiam sie ze moglbym niewytrzymac gdyby kierowniczxek zakladu tak do mnie powiedzial...Ja zaplacilem chyba 3800 za regeneracje pompy, wlozenie, wyciagniecie, i zmierzenie cisnienia silnika. Pompa chodzi elegzncko ale na dniach jade ja oddac i biore inna....Od czasu do czasu brakuje mu mocy;/
Opublikowano
może tłoczka nie ruszali , albo dali nowa a wytarty już jest sam korpus .... wiem że ludzie przy wymianie tych tłoczków wprasowują taką tuleję , nie wiem z czego ale się nie wyciera jak korpus ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
jutro jade na podmmianke pompy...:) wiem ze moze to nie na miejscu ale kupilem jeszcze 2 nadkola przednie krotkie i dam mu od razu do wymienienia, bo u siebie niemam warunków. Powiem szczerze ze nie jestem zadowolony z tych nadkoli(zamiennik) moga sie one roznic od oryginałow??
  • 2 lata później...
Opublikowano
Nie zartuje (dzisiaj odcholowuje auto od nich bo to kpina), poza tym to ze auto odpalilo po padzie (i jechalo przez jakis normalnie) nie wskazuje jednak na cos innego, ew jakis element pompy (tranzystor, ew. czujnik połozenia wału)? Ja dostałem tylko wiele mowiaca informacje ze pompa padała - poprosimy 600zł za diagnoze. Jak pan chce naprawimy cena j/w.

I jeszcze jedno uwaga na temat bezczelnego szefa tego "warsztatu". Dzisiaj jak chciałem dopytac jaka jest dokładna usterka usłyszałem "Kur..a prosze mi nie przerywac..." i troche innej łaciny. Kawał buca i tyle.

Taki offtopic - złapali chama z aluzyjnej w TVN usterka i chciałem się podzielić znaleziskiem :)

https://www.youtube.com/watch?v=p_en8lKu4eQ#t=866