Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka , ostatnio polecialem 150km/h na trasie , po zwolnieniu , strasznie zaczela mi sie trzas kierownica , szczegolnie przy 80km/h drgala ze az strach , jak tylko dalem mnie niz 80km/h przestawala , pozniej na pare dni sie uspokoilo , i teraz znowu drzy z tym ze nawet przy 60km czuje lekkie drganie jej , nie jest juz tak duze ale JEST ! co to moze byc ? moze to byc spowodowane lacznikami stabilizatorow z przodu ? mechanik powiedzial ze powinienem je wymienic jednak nie zrobilem tego i jezdze z takimi.. z 2giej strony na wulkanizacji gosc powiedzial ze mam krzywa felge , jednak watpie ze to to... jezdzilem na tych felgach poprzedni sezon , teraz nie dawno je wsadzilem i nagle po 150km.h na dobrej betonowej trasie , skrzywila by sie felga ? troche ciezko mi w to uwierzyc.. wymienialem tez sam ostatnio oba amortyzatory tyl , moze cos zle przykrecilem ? moze to miec zwiazek ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak drgania nie występują podczas hamowania, tylko podczas samej jazdy, to na 99% koła, albo felga, albo opona. To pierwsze do sprawdzenia. Jak mechanik stwierdził, że łączniki do wymiany to raczej nie ma co się zastanawiać nad tym, ale Twój wybór. Sam podałeś dwie możliwe przyczyny drgań a wahasz się czy to robić :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Na samym początku jedź wyważ jeszcze raz dwa przednie koła, wiem że w niektórych zakładach nawet gdy maszyna do wyważania drze się OK!! to nadal są delikatnie drgania na kierownicy, taki sprzęt...