Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko i nic..to w końcu może być diesel z prawdziwym przebiegiem na forum :cool2: i to jest jak najbardziej na plus. Prezentuje się interesująco, trzyma się kupy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
jeśli wizualnie jest ładny i ładnie jeździ to brać i się cieszyć ze świadomości 350 tys przebiegu a nie domniemanych 600 tys przy 150 licznikowych
PJ
Opublikowano
Może jeszcze możecie podpowiedzieć na co zwrócić uwagę i co może się zepsuć ?Czy z tym silnikiem nie ma większych problemów ?
Opublikowano

Przed kupnem:

- przeleć autko miernikiem;

- jeśli była by możliwość podłącz pod kompa aby zostały sprawdzone parametry pracy silnika pod obciążeniem ;) i Ciesz się autentycznym autkiem :).

P.S. Popraw tytuł wątku aby był zgodny z regulaminem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zwróć uwagę na zużycie sprzęgła i dwumasowego koła zamachowego, jak chodzą biegi, czy nie szarpie, posłuchaj czy nie słychać grzechotania na postoju na luzie; wciśnij, potem pość sprzęgło i wysłuchuj niepokojących dźwięków. Spory koszt, więc warto zwrócić na to uwagę. Sprawdź zawieszenie, szczególnie tyłu, bo też tanio przy wymianie nie będzie. Jak nie jesteś w stanie sam ocenić to jedź na jakąś stację diagnostyczną i przetrzepią zawieszenie. Silnik jeśli poprawnie eksploatowany przejedzie spokojnie drugie tyle. Sprawdź na jakim oleju jeździe, czy ktoś nie przyoszczędził, powinien być pełny syntetyk 5W-30/40 lub 0W-...

Czym jeździłeś wcześniej? Mam nadzieje, że jesteś przygotowany na np wymianę oleju z filtrami za jakieś 500 zł + jeszcze odma 200 zł. W tym aucie nie przyoszczędzisz za bardzo na tanich zamiennikach. Niektórzy przesiadają się z Golfa III/IV czy Astry i myślą, że wymienią olej za 200 :nienie:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czekamy na VIN w tytule wątku!!

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Przesiadka z Accorda 2.0 147Km.Lany pełen syntetyk 5W40 Motul+filtry=250 zł.W e46 wymiana oleju z filtrami 500?Vinu nie podam bo nie spisałem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do mojego 320d wchodzi 5,5 litra a do 330d na pewno więcej, litr jakieś 35x7 chyba?, dobre filtry jakieś 250-300, i jeszcze odmę wypadało by wymienić co 50tyś - 200. Ogólnie jak zamknie się w 500 to raczej po kosztach i bez odmy :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przesiadka z Accorda 2.0 147Km.Lany pełen syntetyk 5W40 Motul+filtry=250 zł.W e46 wymiana oleju z filtrami 500?Vinu nie podam bo nie spisałem.

To zadzwon do sprzedajacego i dopisz. Ulatwi to w przyszlosci poszukiwanie aut innym forumowiczom. Regulamin dotyczy wszystkich.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Rzadko spotyka się takie przebiegi wystawione do sprzedaży, ale czy realny, daj Boże? Nie wiem, ale dla mnie to jednak dużo przejechane, chyba, że mało jeździsz i zakup na 2-3 lata. :?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.