Skocz do zawartości

520i 24v falowanie obrotow i strzaly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. To znowu Ja.... :)

Dzis pojawil sie wiec taki problem ze dostal wystrzal w gumy samochod podczas jazdy. Zatrzymalem sie by sprawdzic wszystko bylo ok wszystkie gumy cale wiec dojechalem do domu i wyciagnalem przeplywke - w niej klapka chodzila dosyc ciezko wiec ja wyprostowalem, bezpiecznik wymienilem bo sie spalil i juz jest w porzadku poza jednym mankamentem ze teraz faluja mi obroty, smierdzi benzyna i strzela na niskich obrotach a na gazie to juz nie wspominac bo wogole przestal dzialac. Prosze o pomoc poniewaz auto jest niezbedne do pracy... :/

Edytowane przez Gozdziu
Opublikowano
Jak dostał strzała to pewnie dolot rozszczelniło.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
gumy wszystkie sa ok sprawdzalem. podejrzewam ze moze cewka siadla albo cos z zaplonem... nie jestem tego pewien bo nie przepala benzyny tak smierdzi ze az w oczy szczypie
Opublikowano
a wiec tak bylem wczoraj po pracy u znajomego mechanika i powiedzial ze podejrzewa uszczelke pod glowica i dzis po pracy jade by sprawdzil cisnienie :)
Opublikowano
dobra chlopaki temat zamkniety pod plastikowym kolektorem zsadzilo gume i przez to strzelal mi :) juz jest ok. Pozdrawiam! Cześć