Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Papugi ze układem aut do zdjęć:D ;p

Nawet nie pomyśleliśmy o tym ...

no dobra Klaudiusz krzyknął weżmy się ustawmy na podobę tych z WAWY :mrgreen:

... i tak zrobiliśmy :twisted:

Karne K.asy za c.h.u...owe parkowanie ;) heheh :D :D :D :D :mrgreen:

OJ TAM OJ TAM :wink:

hehehehe , czyj ten performance touring ? wyglada fajnie :cool2: :cool2: oprocz tego oblesnego "drewna" :-?

kolegi Damiana (damp21plbe) ma galerie :arrow: zerknij :wink:

a to że fajnie wygląda to rzecz jasna zwłaszcza na żywo

a drewno za niedługo będzie zastąpione obszywanymi listwami na zamówienie także będzie extra :cool2:

Opublikowano
Papugi ze układem aut do zdjęć:D ;p
Nawet nie pomyśleliśmy o tym ...

Przypomniał mi się ten tekst jak podjechała ta biała 1 jak ustawialiśmy się :mrgreen: :lol:

"...weź go wołaj...

...jego nie wołamy bo on nie ma ringów..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :norty: :norty: :norty:

Opublikowano

tak z innej beczki jesli mozna...

KLagosz Ty zakladasz zawsze Zimmermann SPORT mam racje? jesli tak jakie klocki do tego bierzesz ? tez Zimmermann czy jakies inne? Chodzi mi po glowie Zimmermann SPORT + ATE CERAMIC .

Powiedz mi jak z trwaloscia tych tarczy ? nie krzywia sie ? nie maja bicia? Hamowales z duzych predkosci ostro na nich ? dobrze kleja ?

thx

Opublikowano (edytowane)
...

Przypomniał mi się ten tekst jak podjechała ta biała 1 jak ustawialiśmy się :mrgreen: :lol:

"...weź go wołaj...

...jego nie wołamy bo on nie ma ringów..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :norty: :norty: :norty:

... bez ringów nie pasował do naszego zgrupowania :D...

:mrgreen: :twisted: :norty:

tak z innej beczki jesli mozna...

KLagosz Ty zakladasz zawsze Zimmermann SPORT mam racje? jesli tak jakie klocki do tego bierzesz ? tez Zimmermann czy jakies inne? Chodzi mi po glowie Zimmermann SPORT + ATE CERAMIC .

Powiedz mi jak z trwaloscia tych tarczy ? nie krzywia sie ? nie maja bicia? Hamowales z duzych predkosci ostro na nich ? dobrze kleja ?

thx

Co do tarcz ja ździeram teraz trzecie tarcze i nie wiem już które z kolei klocki ZIMMERMANN :8)

Z każdego zestawu byłem zadowolony czy to w poprzednich wersjach do 330d jak i teraz do 335d.

Ja zakładam cały zestaw i potem także wymieniam klocki na ZIMMERMANy brak pylenia, pisków i blokowania po dłuższym postoju i myciu :cool2:

Z tego co wiem to wujekwadus miał ceramiki (nie wiem czy te ATE) i na torze przy dość dużym nagrzaniu zatykały się te dziurki od pyłu.

Jedyny raz na torze w NURBURGRINGu za szybko dwa razy bez rozgrzania shamowałem z dość dużej prędkości i wtedy mi sfalowały i było mega bicie na kierownicy tak że bałem się że już po hamulcach, ale przejechałem kilka km żeby je ochłodzić i o dziwo w momencie objaw znikł i bicie nie pojawiło się aż do dzisiaj :shock: :cool2:

Także szczerze polecam :cool2:

Nawet przy dohamowaniach z ponad 200-260km/h do 100 na autostradzie dają radę :cool2:

Edytowane przez klagosz
Opublikowano

Niech wiedza koledzy z Północy że na południu czarnymi bmw śmigają artyści i potrafią poukładać bum bumy elegancko :wink:

"...weź go wołaj...

To był szybki teks :cool2: racja białas nie pasuje w dodatku brudny he he :twisted2:

Dobrze damp że skoczyliśmy na szybciora na myjke.

Na foto czyscioch wyszedł :!: :D

I Kamil przeprosił się z wodą :mrgreen: :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zakładam cały zestaw i potem także wymieniam klocki na ZIMMERMANy brak pylenia, pisków i blokowania po dłuższym postoju i myciu :cool2:

A jakie masz te klocki ? Ja też założyłem cały komplet Zimmermana. Wszystko elegancko tylko klocki pylą. Po 2 tygodniach jazdy felgi czarne.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Karol napisał, że ma klocki Zimmerman i nie pylą.

Chyba, że są różne rodzaje :?:

Opublikowano
Tak jak Ci mówiłem na żywo Karol, Coupeta strasznie odmłodniała z tyłu :cool2:

Trochę tak ;)

A jakie masz te klocki ? Ja też założyłem cały komplet Zimmermana. Wszystko elegancko tylko klocki pylą. Po 2 tygodniach jazdy felgi czarne.

Ja tej przypadłości nie mam na seryjnych za to miałem ją przy seryjnych.

Znaczy wiesz wiadome jest że z każdych klocków leci pył bo takich co nie pyłą jeszcze nie wymyślili chyba że hamulce ceramiczna za 50tys.zł

no i jak nie myjesz często auta to wiadomo że po 1000km w tym większości autostradowych felgi będą czarne :wink:

ja mam ATE ceramic i o pyleniu zapomniałem ....

No to widać te z ATE są OK.

Karol napisał, że ma klocki Zimmerman i nie pylą.

Chyba, że są różne rodzaje :?:

Ja mam tarcze sport nawiercane i klocki mam zawsze kupowane podm nie więc nie wiem czy się różnią od tych do nie nawiercanych :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak mam dokładnie taki sam zestaw jak u Ciebie.

Myślałem tylko, że u Ciebie wcale nie pylą.

Przed wymianą na komplet Zimermana miałem klocki firmy JURID + oryginalne tarcze. To była masakra. Po przejechaniu odcinka ok 50 km felgi szare od pyłu.

Przy następnej wymianie klocków może spróbuję ATE Ceramic skoro są takie dobre. Chociaż mój mechanik zawsze mi radzi, że najlepiej jest wymieniać tarcze i klocki tego samego producenta. Wtedy wszystko powinno być ok.

Przejechałem już trochę km na zestawie Zimmermana i jak na razie nie ma żadnych problemów.

Opublikowano
ATE Ceramin nie pyla napewno , moga pisnac troszke na poczatku zanim sie dotra ale generalnie b.duzo opini pozytywnych slyszalem o tych klockach od warsztatu ktory ich troche zamontowal , wiec ja pojde ta droga :cool2:
Opublikowano
Myślę że spot powinien być i ja też także jak coś to w środę daj znać czy będziesz ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj zamontowalem bagażnik w celu gotowości na ewentualny wyjazd w ALPY :mrgreen:

Jedno fot. na szybko reszta w krótce :wink:

PS1: Zakupiłem też niedawno deske z limitowanej edycji BMW :twisted:

PS2: Poprzeczki OEM BMW & uchwyty THULE

http://img593.imageshack.us/img593/4960/dsc07948b.jpg

Opublikowano
Kosmos! Uwielbiam sportowe auta z zapiętą dechą na dachu :mrgreen: Karol jak będziesz jechał w alpy to wpadaj po drodze do mnie do firmy na profi sesję :twisted:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.