Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a tutaj przede mną uchwyciły się auta KORALa (prod.lodów)

ROLLS (white bo jest jeszcze drugi czarny) z ochroną w tym przypadku FOCUS RS:

Nie sadzisz chyba, że Focus RS dałby Ci radę :lol: :)

Opublikowano

Focus RS ma w serii 305km i 440nm z 5 cylindrowego, 2,5 litrowego turbodoładowanego rzędowego silnika produkcji Volvo. Fakt, że to przedni napęd, jednak RS posiada również fabryczną mechaniczną szperę co mocno ratuje sytuację. Ze startu zatrzymanego miałby problem, jednak na prostej z tak zwanej "rolki" trzeba to przyznać ale niestety Focus dosłownie połyka seryjne 335D.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem musiałbym sie zmierzyć :twisted:

Połykać nie połyka 335d lekko na pewno ale RS ma potencjal i jest dużo lżejszym autem.

Jechalem kiedyś za greenowym RSem i nie odjechal mi w trasie anie razu :)

Opublikowano

No nie zaprzeczalnie :cool2:

Co do wydechu jade na montaż 7.09.2012 także zobaczymy co wyjdzie ale ogólnie to chyba nie będę chcial robic go glośniejszym.

Diesel i tak będzie niestety(pod tym względem) dieslem :wink:

Opublikowano

Jak dla mnie odglos tego allroada to wioska. Kolekot z lysymi gośćmi który wyrczy na pól osiedla - jak by to znajomy powiedział, "silnik gwizda a kierowca pi..."

Odglos 335d jest ok jak na diesla, myśle ze prościej będzie go zepsuć niż poprawić.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Ty, czarny mistrzu jak sobie autko radzi z obniżeniem?

U mnie w najniższym punkcie jest 11,5 cm, jeśli obniżmy go o 2-3 cm to będzie mniej niż 10 a nawet 9 cm... a już obecnie jak jest "większy" leżący policjant to zawadzam;/

Mierzyłeś ile masz teraz u siebie? (najmniejszy punkt to chyba pod lusterkami jest....) weź sprawdź i napisz ;)

Opublikowano

Jakoś sobie radze ale praktycznie do większości krawężników na parkinagach nie da rady dojechać :evil:

... ale to kwestia przyzwyczajenia :wink:

W najniższym punkcie 9-9,5 cm 1 na 10 śpiący policjant jest przeszkoda by swobodnie przejechać znaczy przejedzie ale trzeba pomału i sposobem :twisted:

Opublikowano

ja mam od zderzaka 10cm, a od tego małego "chlapachka" 8cm ale on jest gumowy

jak klagosz napisał na standardowe krawęże już sie nie da..trzeba tyłem podjechać i tak teraz parkuje :)

Opublikowano

No i jeden MOD odciągnie się w czasie bo wyszla mi nie planowana rzecz i musiałem odmówić dzisiejszy montaż :cry:

Wydech do montażu prawdopodobnie dopiero w październiku w najbliższy wolny termin :evil:

Ponoć w ciągu dnia średnio maja po 3 auta na montaż :shock:

Opublikowano

Szkoda że się nie zgadaliśmy bo może zamontowali by tobie w moim terminie :duh:

To jeszcze najpewniej będziesz mial pierwszy zrobiony wydech :twisted:

Napisz na PW jaki w końcu robisz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio trochę zalatany jestem i nie mam czasu na nic ...

i w sumie się nic nie zmieniło w mojej e92 tylko parę "km" przybyło :twisted:

335D spisuje się super a jazda to sama przyjemność. Ostatnio nawet 300 konne STI poległo na autostradzie takie jak miałem :wink:

Co do modów niestety nie dałem rady wybrać się na montaż tłumika na ustalony termin i niestety odciąnie się na koniec października :|

Dzisiaj przyszły obudowy lusterek carbonowych zakupionych przed weekendem na ebay-u wykonanie niby OK ale coś nie podpasowały mi kolorystycznie i chyba zostane przy czarnych.

Mam jeszcze jeden pomysł na lusterka ale to za jakiś czas. Sami oceńcie:

http://imageshack.us/a/img109/2449/img2757ia.jpg

http://imageshack.us/a/img405/7388/img2758y.jpg

Opublikowano

marcin0405 - no powiem ci szczerze że nie podchodzą mi jakoś myślałem że będzie :) a tu :?

eXiDe - nie, nie nakleja ich się tylko ściąga oryginalną obudowę i zastepuje się nimi

Opublikowano
Karol, te nakładki przykleja się taśmą na oryginalną obudowę?

ja sobie kiedyś takie kupiłem i były na aucie 5min...masakra

od tamtej pory mam czarne

klagosz wiesz, że z foto to trudno powiedzieć :wink: , carbon ma to też do siebie ze inaczej wygląda w róznym świetle...w słońcu wygląda niezabardzo moim zdaniem.

Opublikowano
mysle, ze inaczej wyglada na zywo niz na tej fotce, ale fakt faktem na fotce szału nie robi :) sam musisz postanowic. Pozazdroscic furki tak btw:) Uwazaj na turbiny w tym 335d bo lubia padac! ;d pozdro
Opublikowano

Plastick - na razie ściągłem jak zrobi się pogoda i umyje auto jeszcze raz przymierze i wtedy zobacze

DawidSzczecin - o tych turbinach opinie są z czterech liter wyjęte :twisted:

nie mówie bo może się mi kedyś coś z nimi przydarzyć bo nie ma reguły ale będąc w ASO i znając parę osób mających 335d nie znam jeszcze ani jednego przypadku padnięcia turbo :cool2: W ASO powiedzieli mi że 3.5d jednostka jest trwalsza od 3.0d i coś w tym jest.

3.5d ze względu na zastosowanie trwalszego kolektora jest mniej problematyczna a podwójna turbina nie jest tak obciążona jak pojedyncza.

Problemy z jednostką 3.5d były natomiast w serii 5, gdzie 535d występowały tzw. choroby wieku dziedzięcego w pierwszych 2 latach produkcji.

Opublikowano

Ja też kupiłem lusterka od przed lifta do swojej i te nakładki , ale cały zetsaw leży :D Czekam na przyszły sezon jak będzie nowa koncepcja na wygląd samochodu

Ogólnie niby by te lustreka pasowały do spliterów ale z drugiej strony co za dużo to nie zdrowo

Opublikowano

To zakładaj a nie trzymaj :twisted:

Gdzie kupiłeś nakładki - ASO?

Jest to nakładka czy zamiennik obudowy?

Opublikowano

Rozumiem - moze masz racje. Ojciec jezdzi 535d z koncowki 2008 i byl zmuszony je wymienic i to bardzo szybko (60 tys przebiegu), na szczescie zmiescil sie w okresie gwarancji i placil tylko za robocizne ;)

Czekam z niecerpliowscia na Twoje dalsze mody, ale tak szczerze mowiac nie mam pojecia co tam jeszcze mozesz wymyslic ;D pozdro i bezawaryjnosci zycze ;)

Opublikowano

A no to się nie dziwie że napisałeś tak :wink:

Cieszę się że ci się podoba ...

Planów na modyfikację mam jeszcze parę ale nie wiem czy wszystkie zastosuje bo na razie jestem zadowolony.

Na pewno robie jeszcze wydech :)

Opublikowano

Z tymi lusterkami to jest tak... fajnie wyglądają jak są oryginalne i pasują w 100%

te naklejane to dramat twoje Karolu na zdjęciu wyglądają spox a czy pasują idealnie to sam wiesz najlepiej :norty:

Mnie osobiście się nie podobają jak już coś to tylko od m3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.