Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękna sztuka :wink: Gdzie Ty ją znalazłeś?!

Silnik w 335d to mega sprzęt i jeszcze taki niski przebieg jak na diesla :shock:

Mody widzę już lecą. Masz rozmach :mrgreen:

Będzie na Poznań gotowe ? Jak można to już rezerwację robię, na kółko po torze na prawym fotelu :P

Z jednej strony szkoda, że nie M3 bo to dopiero była by miazga, ale 335d to też jest killer, zwłaszcza po programie :wink:

Z niecierpliwością czekam na kolejne foty :cool2:

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzieki :)

Stan BMW tak jak w opisie,

Jechałem oglądać i nastawialem sie na M3 ale jak oglądałem ta 335d odechcialo mi sie :wink:

Wczoraj jak byłem na przeglądzie załapal sie przebieg do wpisu w ksiazke 99800km.

Cała historia auta znana a wczorajszy przegląd w ASO dał mi 100% pewność o bezwypadkowosci i przebiegu :cool2:

Na Poznan programu na pewno nie zdążę zrobić bo chce najpierw porobic rzeczy techniczne takie jak np. hamulce i wizualne

Co do przejażdżki:

No problemo ;)

Opublikowano

Tak jak pisałem , auto rewelacja jak każde twoje ;)

Też mnie kuszą listwy do obszycia wewnętrzne , lecz nie wiem co się bardziej opłaca bo zestaw od e90 M3 kosztuję 1400 zł tylko nie ma tego pomiędzy fotelem kierowcy a pasażera ( ale to już można obszyć )

Opublikowano

Też tak miałem w planie ale taniej mnie wyjdzie chyba obszycie całości :wink:

Bo właśnie w M3 tunele środkowe są inne od "zwykłych" e9x.

I przynajmniej będzie nowe.

A jak widziałem u kol. KoKoS to było zrobione perfekcyjnie :cool2:

Opublikowano

Widziałem ogłoszenie tego egzemplarza i muszę przyznać, że jeśli auto jest rzeczywiście w tak świetnej kondycji jak opisujesz to dokonałeś świetnego zakupu.

Co do samego auta i modów jakie planujesz to śledząc Twoje poprzednie galerie nie mam wątpliwości, że w przeciągu kilku tygodni będzie to najładniejsze e92 na forum.

Opublikowano

ShakeIt - dzięki :wink:

Michał 330xd - listwy mi ściągali w ASO ale z tego co wiem trzaba podważyć twardą gumą albo plastikiem zaczynając od drzwi i powinna powyskakiwać.

Kolejne akcesoria dotarły dzisiaj :)

I parę fotek:

http://img853.imageshack.us/img853/6382/img1876fc.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/7951/img1877le.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/9238/img1878ax.jpg

Opublikowano
małym busikiem :norty: to co ty tam pozamawiałeś :wink:

Przyznaj się :twisted:

No ja już wszystko mam zamówione także się spóźniłem ale dzięki :cool2:

Co do cen porównywałem sobie wszystkie części które w ASO zamówiłem i ceny wyszły mi podobne bo ja już mam max. rabaty :wink:

Spoko myslalem,ze moze jeszcze czegos Ci brakuje co jest tam w lepszej cenie.Ale mpakietu chyba w aso taniej bys bie dostal? :roll:

No wiesz kolega houek mnie postraszyl ze mpakiety sa popakowane w b.duze pudla mam nadzieje ze sie z tym zabiore.Plus jeszcze jakies mniejsze rzeczy,spoilerek M i juz sie troche zbiera.

Opublikowano
Jak się ściąga panel ozdobny z tunelu środkowego?

Wyciągasz osłonę lewarka i intuicyjnie 'ręcami' ;) ciągniesz - nic się nie połamie, także 'no panika' ;)

Pzdr.

Klagosz brak mi słów :D :cool2: :norty:

Opublikowano

vystelior - poszło na PW

WuPe - Kiedy się wybierasz?

Wysyłasz wcześniej zamówienie czy wszystko zazwyczaj mają na stanie.

A co do pakowania to faktycznie pudło czasem kilka razy większe niż rzecz w środku :duh:

Jak się ściąga panel ozdobny z tunelu środkowego?

Wyciągasz osłonę lewarka i intuicyjnie 'ręcami' ;) ciągniesz - nic się nie połamie, także 'no panika' ;)

...

Klagosz brak mi słów :D :cool2: :norty:

:wink:

co do panelu to źle przeczytałem i listwy w konsoli ci wytłumaczyłem :oops:

to tak jak kolega eXiDe opisał :cool2:

Opublikowano

Mysle ze tak za 2tyg.No trzeba zamowic wczesniej,zalezy co.Przy kazdym produkcie jest napisany czas oczekiwania.Mpak ok.tyg.

Powiedz czy roznia sie 313m od 313perf?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ok, dzięki

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Mysle ze tak za 2tyg.No trzeba zamowic wczesniej,zalezy co.Przy kazdym produkcie jest napisany czas oczekiwania.Mpak ok.tyg.

Powiedz czy roznia sie 313m od 313perf?

Praktycznie niczym.

MODEL 313 Performance mają napis na jednej wnęce BMW Performance

MODEL 313///M nie mają napisu ale oryginalne wgłębienie ze znaczkiem ///M

I to wszystko ...

Opublikowano

jesteś :cool2: :cool2:

tydzień masz auto i zrobiłeś więcej niż inni przez rok :mrgreen:

jak skończysz "bajer" to wal na hamownię i sprawdź "bestię", jak pewnie wiesz do deklarowanych parametrów pewnie zbytnio się nie zbliżysz ale warto znać prawdę :wink: z drugiej strony masz doświadczenie, STI pewnie jeszcze mniej trzymało serię ...

jeszcze raz: fajne auto, super dosposażenie :cool2: :cool2: , aby jeździło równie dobrze i bezawaryjnie jak wygląda w Twoim opisie :cool2:

swoją drogą, jak masz 17" z wąskimi laczkami to dla zabawy warto z nich raz na jakiś czas skorzystać, wyglądają mizernie ale dają super zabawę, na "miasto" nie warto ale dla "funu" jak najbardziej TAK :cool2:

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Dzięki :wink:

Na zimę mam 18-stki i nie wiem ale chyba je sprzedam i wezmę kupie nowe jakiś fajny wzór albo BBS-a.

Co do hamowni na pewno pojadę sprawdzić :cool2:

i będę chciał coś ode strony mocy pomodzić ale na razie myślę i szukam co bbyłoby najlepsze :twisted:

Myślę też nad wydechem ale to bliżej wakacji.

Opublikowano

Dokładnie tak jak wczesniej napisałem, że z 335d zostaje dłużej myślę że z rok wytrzymam :twisted:

Dlatego chcę więcej rzeczy porobić w stosunku do poprzednich e9x.

Mam plan na drugie auto ale to zobaczymy co czas pokaże :)

Soilnik dostanie przynajmniej jakiegoś softa ale szukam też czegoś innego, technicznych zmian :cool2:

Opublikowano

nie przesadź tylko z Nm, Twoja skrzynia to TYLKO :wink: 600Nm, możliwości zmian to jedno a wytrzymałość producenta to drugie :cool2:

masz jeszcze G-techa :?: wyników z poprzednich aut nie dawałeś :cry2:

jak masz i możesz to proszę podaj hamowanie przed zmianą tarcz/klocków tak aby mieć porównanie ori/zim, wyjaśni się "mit" na temat skuteczności :cool2: ...

edit 1: na wynikach z hamowania b. mi zależy, żona "naciska" ale nie zamontuję jej niczego co jest mniej skuteczne tylko dlatego, że lepiej wygląda...

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
...

masz jeszcze G-techa :?: wyników z poprzednich aut nie dawałeś :cry2:

jak masz i możesz to proszę podaj hamowanie przed zmianą tarcz/klocków tak aby mieć porównanie ori/zim, wyjaśni się "mit" na temat skuteczności :cool2: ...

edit 1: na wynikach z hamowania b. mi zależy, żona "naciska" ale nie zamontuję jej niczego co jest mniej skuteczne tylko dlatego, że lepiej wygląda...

Kurcze wiesz co, że całkiem o nim zapomniałem :duh: :twisted: :!:

Muszę go zanaleść, bo leży gdzieś w garażu a powodem nie używania było to że przyssawka nie chciała się trzymac na szybie i dlatego wkurzyłem się i rzuciłem gdzieś w kąt :evil:

Jak go znajdę i dam redę jakoś zamontować i będę miał chwilę czasu to dam ci znać :cool2:

Opublikowano

AO - znalazłem gtecha ale mam prosbę do ciebie jak sie zmierzyc to hamowanie 100km/h do zera.

Jak nie uda mi się tym zmierzyć to mam taki fajny odcinek prostej i zmierze od konkretnego punktu i zaznacze odległość przed zmianą i potem zmierze po wymianie na ZIMMERMANNy. Myśle że to też dobry sposób.

Opublikowano

jak wejdziesz w tryb akceleracji (ten do mierzenia przyspieszeń) to ustawiasz na pomiar 0-100km/h,

bardzo ważne: g-tech musi być idealnie na środku szyby ale jak najniżej tak aby tylko nie opierał się o deskę...

jak auto stoi to ustawiasz na wskazenie 0,00 (wychylając góra/dół), jak jest 0,00 to wciskasz guzik i pojawia się napis "GO"...

startujesz, auto osiąga 100,

zaczynasz hamować jak przekroczysz 100 (wyświetlacz miga),

niezależnie od prędkości pojazdu pomiar hamowania zaczyna się kiedy auto ma 100 i liczy odległość do czasu kiedy się zatrzyma,

auto staje a na wyświetlaczu masz wynik w "s" jeżeli chodzi o 100km/h i wynik w "stopach" jeżeli chodzi o hamowanie 100-0...

najważnjesze jeżeli chodzi o porównanie tarcz (ori/zim): pomiar rób na tym samym odcinku drogi (przyczepność ma tu najważniejszy wpływ na porównywalność wyników) i na tych samych kołach ...

ja na ori tarczach i z oponami 225 zatrzymuję się na 110 stopach...tylko, że moje 110 nie mają żadnego odniesienia do np. Twoich 105 czy 115 (inna droga)...

pozdr.

było:

Opublikowano

Klagosz jak zrobisz pomiary przyspieszenia to napisz jak wyszło.

Możesz ustawić sprzęt żeby robił pomiary np od 0 do 100, 120, 140, 160,180, 200...Czy można tylko ustawić jednorazowo do danej prędkości ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.