Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W aukcji nie jest podany vin. Poza tym nie chcę kupić tego, konkretnego auta, ale porozmawiać o pewnym detalu:

Ogłoszenie:

LINK

Auto przebieg niby 156k km.

Chodzi o fotele:

http://img23.imageshack.us/img23/7096/foteleskorazniszczona.jpg

Ogladałem już kilka e90, także w skórach, większość biszkoptowe. Tutaj są białe skóry. Byłem wprost zszokowany, jak słabej jakości jest to wszystko. Jedno auto miało udukomentowany przebieg ~120k km, sprawdzany w aso i wszystko się zgadzło, użytkowane w Polsce i same skóry wyglądały, nie dużo lepiej, jak te na zdjęciu.

Do tego w każdym ze skórami biszkoptowymi w którym siedziałem uchwyt od strony kierowcy na boczkach dzwi do zamykania dzwi tak porysowany, że cały "kolor" zdarty i pod spodem "bezbarwny, matowy" plastik. W autach z welurami, albo czarnymi skórami tego "nie widać", bo ten uchwyt jest czarny i jest równie mocno porysowany, ale zdraty od spodu odcień plastiku aż tak nie rzuca się w oczy.

Z autami różne dziwne rzeczy czasem się dzieją, dlatego pytam ludzi posiadającfych skóry, albo znających dobrze temat. Czy skóry, choćby te ze zdjęcia są takie dobite, bo pewnie przeżyły one już swoją młodość i przebieg pewnie troszkę inny, poza tym o skóry trzeba należycie dbać, czy w tych autach te skóry są po prostu takiej jakości?

Czasem jeszcze widać, jak skóra wytarta jak stara szmata. Ogólnie po ogledzinach ( droższych aut, niż to z aukcji ) jestem raczej nastawiony na welur w opcji z lepszymi stołkami.

Opublikowano
wszystko zalezy od tego kto i jak uzytkowal, ja mam jakies 215 tys i takiego dramatu nie mam jak tytaj, powiem wiecej, ogladałem ok 6 aut w skórach zanim kupiłem swój, które na blacie miały magiczne przebiegi 120-160 tys, a po sprawdzeniu VIN okaywało się, że jednak od 260 do nawet 320 :shock: ale za to stan wnętrza w tych autach naprawdę był dużo lepszy niż widoczny na tych zdjęciach. Wątpię, żeby handlarze wymieniali fotele, także ja akurat mam dokładnie odwrotne wrażenia jeżeli chodzi o jakość użytych materiałów.
Opublikowano
Te skóry się już rozłażą i nic, żadna konserwacja ich nie uratuje, więc przebieg tego auta możesz sobie dopowiedzieć. Gdybyś je obejrzał na żywo, to na pewno miałbyś gorszy widok.