Skocz do zawartości

320i 150 km benzyna+lpg 98r. gasnie i faluja obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczorajszej nocy pojawił się problem falujących obrotów i gaśnięcia silnika.Sprawa wygląda tak że gdy silnik jest zimny to wszystko gra lecz gdy już osiągnie temp. To gaśnie na zakrętach gdy redukuje do dwójki lub gdy dojeżdżam na sprzęgle bądź luzie do skrzyżowań.Ponadto obroty falują i silnik wpada w drgania na biegu jałowym.Posiadam instalacje gazową lecz zauważyłem że problem ten występuje zarówno na gazie jak i na benzynie, w sumie to na benzynie obroty falują bardziej. Miałem już czyszczoną przepustnice i wymieniony przepływomierz więc wykluczam te dwie części. Czy ktoś może wie co może być przyczyna?. Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano

A czy oprócz gaśnięcia i falujących obrotów zauważyłeś jeszcze jakieś problemy?

Może być jeszcze Zawór Regulacji Biegu Jałowego...

Opublikowano
na kompie błędów brak to stawiam na odmę

Odma jest możliwa tak jak i zawór regulacji. Zawór mogą Ci w serwisie sprawdzić a warto przed wymianą bo kosztuje około 700 zł. Odma jest ciężka do sprawdzenia i według mnie raczej niemożliwa. Do puki jej nie wymienisz to się nie dowiesz czy była przyczyną. Więc proponuje zacząć od sprawdzenia zaworu. Daj znać jak już będziesz wiedział co było grane...

pozdrawiam