Skocz do zawartości

x5 4.4 lift ograniczenie predkosci na 210km/h.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam.tak jak w tytule.czy macie w swoich xach ograniczenie na 210km/h?troszke sie zdziwilem na autostradzie w niemczech jak wiecej niz 210 nie pojechala.czy istnieje, napewno istnieje, ale czy istnieje jakas opcja np. w ncs expert aby to zdjac? ewentualnie jak to odblokowac?dziekuje
Opublikowano

Kolego "lunatic666" - gdzie masz zdjęty SIM-Lock ?

Przecież nie piszemy o telefonach komórkowych...

SIM - ang. Subscriber Identity Module = moduł identyfikacji abonenta

Opublikowano
Kolego "lunatic666" - gdzie masz zdjęty SIM-Lock ?

Przecież nie piszemy o telefonach komórkowych...

SIM - ang. Subscriber Identity Module = moduł identyfikacji abonenta

Sim lock to aluzja do zdjecia ogranicznika predkosci.Nie sadzilem ze ktos tego nie zaskoczy :8)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a masz sport-pasztet w Twoim X5 ?

Gdzieś czytałem, że X5 tylko w sport-pasztecie i na kołach 19" nie jest limitowany na top speedzie.

Opublikowano
Nie wiem jak jest w x5 ale w mazdzie którą miałem z US-spec była blokada do prędkości ok190km/h. Widziałem na youtube,że chyba w Niemczech i chyba w Rumunii!!! blokady ściągnęli. Z drugiej strony z autostradami nie zdążą za naszego żywota więc po co takie prędkości :) ?
Opublikowano
Nie wiem jak jest w x5 ale w mazdzie którą miałem z US-spec była blokada do prędkości ok190km/h. Widziałem na youtube,że chyba w Niemczech i chyba w Rumunii!!! blokady ściągnęli. Z drugiej strony z autostradami nie zdążą za naszego żywota więc po co takie prędkości :) ?

a co ma mazda do bmw???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam sport pakiet i mam 19" cali kola i niestety mam blokade.oczywiscie ze nie mam zamiaru podrozowac z takimi predkosciami ale poczuc predkosc czasem na autostradzie w niemczech chcialbym stad to pytanie.nie oczekuje odpowiedzi po co? tylko odpowiedzi czy ktos wie jak to odblowowac?dzieki
Opublikowano

a co ma mazda do bmw???

Oj takie tylko porównanie! I to,że były duże problemy z odblokowaniem i że po wielu próbach się udało. Jak komuś zależy niech szuka dobrego elektronika. O to mi chodziło!

Opublikowano

Nic nie pomoże dobry elektronik. Soft trzeba przerobić w ecu.

Widocznie X5 powyżej 210km/h zachowuje się niestabilnie, (duże, ciężkie i wysokie), więc jakaś mądra głowa wprowadziła to przemyślanie. A jak chcecie się pozabijać to spoko, wasza sprawa.

Jeszcze na opona run flat można sobie polatać z takimi prędkościami, ale jak zwykłą stara szmata wam strzeli przy takiej prędkości to nie zdążycie nawet pomyśleć "o kurNa"... :mad2:

Opublikowano
To prawda co kolega mówi. Ja swoim raz jechałem niewiele ponad 210 ale przyznam szczerze że to już nie była przyjemność. Opony co prawda miałem wtedy nowe i droga też była niezła ale mimo wszystko takie prędkości dla tego typu auta to sporo za dużo i nie polecam sprawdzać na własnej skórze... :shock:
Opublikowano

Uprzedzam kolejne sugestie i pytania, tych, którzy zaraz napiszą że ich 10-letnie auta są w super stanie i tak dalej... Ok, niech wam będzie skoro się tak czujecie. Ale jak będziecie kiedyś śmigać około 200km/h jakąś trasą, "gierkówką" czy czymś tam innym szerokim i prostym, to pomyślcie co by się stało jakby wyskoczył wam gdzieś nagle pies czy sarna! :norty:

A dla mocarzy proponuję test, który zaskakuje niejednego. Rozpędźcie autko do 150km/h, zapnijcie się wcześniej w pasy i gdzieś na prostej wciśnijcie do końca hamulec! I zobaczcie gdzie, tzn za ile MINUT zatrzyma wam się auto! A wiecie po ilu metrach zatrzymuje się M3 E46 z 200km/h na semislickach? To powiem wam że X5 z 200km/h na oponach sportpakietowych (szerokości większe niż w M3) zatrzymuje się 2x dalej!!!

Zresztą sami się przekonajcie i pomyślcie, że ludzie też czasami pojawiają sie na drodze, czasami nawet w nocy, na poboczu. Strzał będzie taki, że nawet nie będziesz wiedział co trafiłeś...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a prosilem, zeby wywodow nie pisac.nie interesuje mnie czyjas opinia czy x5 powinno sie czy nie jezdzic 200km/h i jak ono sie zatrzymuje.prosze zauwazyc, ze wlasciciele x5 to nie sa dzieci ani mlodziez po 18lat.po polskich drogach nikt tym autem tyle nie jezdzi.dalem przyklad autostrady w niemczech.blokade predkosci auto ma ze wzgledu na kraj produkcji.w usa wszyskie sav sa blokowane na 210.nie dlatego, ze auto jest niestabilne.kolega chyba x5 przy tej predkosci nie jechal.jest bardzo stabilne.dla sprostowania to moja ma 7 lat, wzmocnione hamulce i w doskonalym stanie technicznym.jesli ktos nie potrafi dac odpowiedzi na zadane pytanie, prosze aby sie nie rozpisywal.dziekuje
Opublikowano
Dałem ci odpowiedź chłopie na samym początku. W grę wchodzi tylko przeprogramowanie ecu. W taki sposób sciągnąłem ograniczenie prędkości 250km/h w M3 E46. Bardziej ogarnięty "tjuner" ci to zrobi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no tak. w natloku informacji pominelem ta najwazniejsza.czyli zostanie sobie tak jak jest bo ecu nie ma sensu dla ogranicznika tjunowac.myslalem ze moze ncs lu inpa sie to zrobi.dzieki