Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś wróciłem od mechanika. Wymieniam części zawieszenia. Mechanik oczywiście specjalizuje się tylko w BMW ma te części nowe, oryginalne u siebie. Z ciekawości chcę sprawdzić na necie czy takie części można dostać taniej. A mianowicie:

Wahacz dolny prawy i lewy przód: przód 500-550zł szt.

tuleja pływająca tył: 150zł szt.

wahacz nieregulowany tył: 450zł szt.

guma wału: 400-450zł szt.

gumy górnych wahaczy przód: 200-250

Teraz pytanie. Czy ktoś orientuje się jakiej firmy produkowane, oryginalnie są te części? czy np części Meyle lub LEMFORDER są oryginalnie montowane? Czy to tylko tanie zamienniki, w które nie warto wchodzić?

http://images41.fotosik.pl/926/98ae1625f3bfad85med.jpg
Opublikowano
Dokładnie tak jak kolega wyżej piszę, lemforder to jeden z czołowych producentów części i wielu producentów samochodów stosuje jego wyroby na pierwszy montaż. Możesz te wszystkie ceny sprawdzić np. na czescidobmw.pl lub chociażby na allegro. Pzdr.
Opublikowano

Ja placilem u swojego mechanika za wahacz Lemfordera 400zl, czyli tyle co na allegro. Twoj mechanik jest znakiem tego drogi.

Ale to kwestia podejscia do tematu. To tak jak w tym rosyjskim kawale:

Spotyka sie dwoch przyjaciol w Moskwie w identycznych garniturach. Jeden pyta drugiego ile palciles za swoj.

- 1000 USD.

- A, to kiepsko ja za swoj dalem 2000USD na Arbacie.

Sorry za off.