Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a tego to nie wiem, nawet nie wiem co to za sróbka czy ja dokrecac czy nie moze cos zaszkodzi silnikowi sam nie wiem slabe dojscie do tego jest zdjecia zrobiłem tel wiec udało sie zobaczyc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest sruba na imbus,dokręć ją i tyle.Ta śruba zaślepia kanał olejowy i nic tam nie popsujesz.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W głowicy są dwie albo trzy szpilki(nie pisze o szpilkach głównych)które są wkręcone w przedni dekiel silnika i może one wyluzowały,ale żeby się przekonać musisz ściągnąć pokrywe zaworów.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=11_4933&hg=11&fg=15 9,10,11

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
nie sadze ze uszczelka filtra oleju bo filtr jest z drugiej strony silnika, dzis sciagałem pokrywe zaworów i sprawdzałem szpilki czy sie nie poluzowały i niestety nie, czy mozliwe ze uszczelka pod głowica przepuszcza bo silnik jest mokry od poczatku do konca pod kolektorem wydechowym,a moze visco rozdmuchuje olej do tyłu.