Skocz do zawartości

Gdzie wystroić 328i w dolnośląskim ?

r6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam tu takie fajne Bmw 328i lecz strasznie mnie irytowało zamulenie na wysokich obrotach (winny temu był oczywiście kolektor dolotowy z 2.0) więc wymieniłem go na ten z 2.5 i w sumie jestem zadowolony bo autko ładnie się teraz wkręca aż do odcinki :D Ale z drugiej strony trochę tęsknie za utraconymi niutkami, niewiele ich znikło ale jednak :( Oczytałem się o tym trochę i sam już nie wiem bo jedni twierdzą, że tego silnika na sterowniku siemens się nie da wystroić a drudzy, że jest odwrotnie. Najciekawszy przypadek jaki widziałem przy tym modzie i wystrojeniu to jakieś tam 220 km i aż ponad 300 niutków i za taki wynik jestem w stanie wyłożyć $ :)

Prosiłbym o opinie osoby które coś na ten temat wiedzą, czy jest to wykonalne na tym sterowniku i gdzie to zrobić żeby dostać niutki a nie tylko papierek z narysowanymi niutkami, najlepiej w dolnośląskim :)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Może wystarczy wymienić wtryskiwacze paliwa i regulator ciśnienia paliwa bo jak kolektor był od 2,0 to nigdy nie wiadomo co tam siedzi.Kolego tam bardzo nie ma co stroić bo to nie turbo.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

KOlego jak czytam ten wątek z "niutkami: to już dajesz o sobie znać....naczytałeś się trochę z neta jak to łatwo można łatwo uzyskać większą moc....Prawda jest taka że dłubanie przy sterowniku Siemens z M52 jest kosztowna . Żeby uzyskać upragnione 220KM trzeba zmienić dolot na M50b25 do tego ,zamontować zimny dolot dedykowany dla BMW np K'n'N ,wałki z m3 S50 amerykańskiej wersji. Najczęściej także dochodzi zrobienie strokera na bloku M50b25 i wale,korb,tłoków z M52b28. Inną sprawą jest także ingerencja wydech.

Jak widzisz jest to do uzyskania ale wszystko kosztuje. Nie mówię że się nie da na mapach podciągnąć ale z tego co widzę i wiem mało ludzi ingeruje w M52 sterownik czy to M52b25 czy M52b28 .Nawet DET Ecu master ma duże problemy z współpracą z tym sterownikiem dlatego wszyscy uderzają w sterownik M50b25,M50b20 vanos ponieważ można dowolnie go modyfikować

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif

kolektor z 2.0 ale chodziło o serię oczywiście 2.8 bo są takie same :)

do tego kolektora z 2,5 chce właśnie dorzucić ten zimny dolot ale w wałki to już bawił się nie będę, chciałbym tylko lekko elastyczność poprawić

jakbym któryś ze sterowników M50b25,M50b20 zapodał do siebie to można byłoby to wtedy wystroić elegancko ?

i jak to z tym ecu masterem jest, ma problemy z współpracą ale współpracuje ?