Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstepie dodam ze szukalem podobnych tematów, ale nie znalazlem problemu podobnego do mojego(w wiekszosci przypadków wystarczyla wymiana opon bądz elementów zawieszenia).

Mam nastepujący problem trzesie mi kierownica powyżej 100 km/h najgorzej jest przy ok 120 km/h, przy 140 wyraznie słabnie ale nie zanika całkowicie.

Jeśli przejade 2-3 ostrzejsze zakrety dość szybko wibracje ustaja jednak po około 1-2 km znowu powracaja. Dzieje sie tak na alufelgach jak i zimowkach(wywazane po kilka razy w roznych warsztatach), pożyczałem tez kola od kolegi u niego nic u mnie to samo wiec wine kół odrzucam.

Wymienione oba wahacze,tuleje tylne,łaczniki stabilizatorów, bylem u kolejnego juz mechanika mowi ze sa jakis delikatne stuki w maglownicy, dodam że nie ma z niej żadnych wycieków, brak tez jakichkolwiek luzów na kierownicy.

Wiec mam pytanie czy może to byc wina maglownicy? Czy regeneracja coś da skoro nie ma zadnych wycieków(a z tego co wiem polega ona na ich likwidacji)?

A może ma ktos inny pomysł? Z góry dzieki za pomoc :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A łożyska są ok? Nie szumią?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

łożyska nie szumia wiec chyba ok, hamulce raczej też nie, słyszalem ze jesli tłoczek nie odbija to grzeje sie cala felga, ale dzieki sprawdze to.

Dodam jeszcze że nie ma bicia przy hamowaniu ani przy przyspiszaniu(gumy na wale ok), nie daje mi spokoju to że czasami jak napisame wczesniej drgania na chwile coprawda ale ustaja:mad2: