Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy Forumowicze,

Mam do kupienia bardzo ładną 630 z 2007 roku przed liftem. Mogę Was prosić o info jakie były wszystkie zmiany dokonane po lifcie? Wiem na pewno o jednym wejściu płyt na konsoli.

Czy za krajowy samochód z 2007 roku z udokumentowanym przebiegiem ok 80 000 km 120 000 PLN to dużo? Jak Wam się wydaje? Stan naprawdę ok, nie ma do czego się przyczepić. Wyposażenie w miarę ok, tzn duża navi, szyberdach, fotele elektryczne z pamięcią, czarny z jasnym środkiem.

Z góry dziekuje za informację,

Opublikowano
Z tego co pamiętam to chyba zmieniły sie kierunki przód,tył ale nie jestem pewien oraz gałka zmiany biegów. co do ceny, nie jestem w tym specjalistą.
Opublikowano
Wątek jest już założony poniżej(ze zdjęciami)-wystarczy przejrzeć forum 6.Wg mnie najważniejsza zmiana dotyczy automatycznej skrzyni biegów i silnika.Po lifcie drążek działa jak joy-stick.Ma bardzą pożyteczną funkcję parking włączaną przyciskiem na drążku.Nie trzeba ruszać dźwignią -wystarczy na światłach nacisnąć guzik i nie trzeba trzymać hamulca.Poza tym audio na konsoli czyta MP3 (zmieniarka 6CD już nie)-nie wiem jak jest przed liftem.Do tego jest Bluetooth i bardzo pomocny system Dynamic Drive( nie kołysze na zakrętach przez co polepsza trakcję).Ważną rzeczą 630 po lifcie jest też silnik o zwiększonej mocy do 272 KM.Moje roczne doświadczenie mówi o wystarczających osiągach (ok. 6 sek do 100 km/h ,230 km/h i spalaniu 13-13,5 l/100 km w mieście ,10 l/100 km na trasie).Wersja przed liftem już katalogowo podaje 14l/100 km w mieście czyli realnie będzie ok.16.
Opublikowano

Dynamic Drive to ja przed liftem też mam (ale 645 to jest). Po lifcie chyba iDrive (system CCC) został zmieniony na CIC (o różnicach do poczytania na forum/w necie) i to jest chyba zaraz po silniku najlepsza rzecz, ale ludzie robią retrofity, więc zawsze można wydać parę klocków i też mieć (jak ktoś bardzo chce). Kierunkowskazy na LEDy się zmieniły. Najlepiej to byłoby znaleźć broszury/katalogi z tamtych lat i porównać. Znalazłem tylko wersje USA, ale oglądając opcje i zdjęcia można jakieś różnice zauważyć:

2006r: http://www.autospies.com/images/9-2-05/6-series/6-series.pdf

LCI: http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/6series/coupe/2007/_shared/pdf/6series_coupe_convertible_catalogue.pdf

http://www.eurocarsonline.com/www.eurocarsonline.com/Owners_Assist/Entries/2010/1/22_6_Series_Coupe_and_Convertible_files/2008_6Series_Brochure.pdf