Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym sie stac nowym, po raz pierwszy posiadaczem BMW e36. Znalazlem ciekawa oferte BmW e36 2.0i Vanos 150km nie daleko domu [ok. 150km], zadzwonilem, wszystko fajnie ale jest jedno ale.

Gosc mowil: "Wedlug mnie ma za male Jeb**cie jak na ten silnik"(byc moze to jakis widzialny spadek mocy- wnioskuje z rozmowy), niestety nie znam sie na silnikiach ale zapytalem sie o wiecej. Dostalem informacje iz nie jest pewny czy tak ma byc czy nie. Samochodem ciagle jezdzi. Z rozmowy dowiedzialem sie rowniez iz gdy silnik jest zimny, trzeba dluzej krecic zeby silnik odpalil (powiedzial ze to moga byc swiece ale pewny nie jest) oraz czasem przepuszcza rozrusznik, dlatego tez dalej zapytalem sie jak z obrotami. Powiedzial ze na biegu jalowym trzyma 600-700 obrotow. Jako ze szukam pierwszego BMW nie jestem obeznany w tego typu silnikach. Czy moglibyscie napisac mi czy to moze byc cos powaznego czy to raczej wina jakis czujnikow. Wiadomo po takim opisie trudno cos wywnioskowac ale moze ktos mi przyblizyc jakies warianty tego typu zachowania auta?(Jest sens jechac i ogladac?) Z gory dziekuje. - (stan zewnetrzny auta bdb - przebieg ok 300tys km , rok 93)

Opublikowano
generalnie może być wszystko- od czujnika do remontu silnika. najlepiej byś zrobił gdybyś podłączył auto pod kompa i zobaczyl czy ma błędy jak ma jakiś tzn że np jakiś czujnik do wymiany, np wału i znasz przyczynę. jak masz znajomego co się zna na bmw to bierz go ze sobą.

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
Niestety nie posiadam znajomych mechanikow ;/ Chyba zrezygnuje z BMw na rzecz innej marki, bo niestety za 4,5 tys zlotych nie znajde czegos pewnego.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.