Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem z Stukami w okolicy kierownicy. Gdy auto wjedzie w dziurę lub garb słuchać stuk który dochodzi jakby z kabiny. Dokręciłem kierownice ale to nic nie dało :(
Opublikowano

ja mam tak samo na kocich łbach ( starej kostce brukowej ) i też nie mam pojęcia co to może być

ale się jeszcze za to nie wziąłem, jakby kolumna drgała albo coś

chętnie też się dowiem cóś to

Opublikowano
U mnie się tak zaczęły problemy z luzami w przekładni. Na początku tak jak piszecie, potem przy kręceniu stuki i spory luz. Oczywiście w nadziei taniej naprawy wymieniłem gumy stabilizatora i łączniki - ale znikło tylko 50% stukania ;)
Opublikowano
U mnie się tak zaczęły problemy z luzami w przekładni. Na początku tak jak piszecie, potem przy kręceniu stuki i spory luz. Oczywiście w nadziei taniej naprawy wymieniłem gumy stabilizatora i łączniki - ale znikło tylko 50% stukania ;)

Więc trzeba było wymienić maglownicę?

Opublikowano
Jeśli miałbym do tego co napisałem coś dodać, to: dźwięki były trudne do umiejscowienia, jakby obok kierownicy albo w niej, trochę poniżej. Po prostu to się niesie po kolumnie...
Opublikowano
jak niesie po kolumnie to ten gumowy przegub kolumny kierowniczej, dalej maglownica, potem drązki kierownicze i ich koncowki. Tu szukaj ustery.
Opublikowano
u mnie słychac stuki, podobne do omawianych, równiez gdy uderzam ręką w koło kierownicy od dołu. ciekawe czy wy tez tak macie i czy to jest ta sama guma.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie słychac stuki, podobne do omawianych, równiez gdy uderzam ręką w koło kierownicy od dołu. ciekawe czy wy tez tak macie i czy to jest ta sama guma.

Mam identycznie. Słyszałem kiedys, ze to jakies lozysko przy kierownicy, ale nie zagladałem tam, nie wiem jak wyglada to pod spodem wiec głowy uciac za to nie dam :P

http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
I jak uporałes sie juz z problemem? Nie wymieniałes tego lozyska? Nasmarowanie smarem nic nie da :duh: Ono ma luz, a nie chodzi ciezko...
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
  • 3 tygodnie później...