Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zauważyłem w mojej Buni że mam po zimie zużytą jedna tyną oponę od zewnętrznej strony... Pomyślałem że to zbieżność pojechałem na ustawienie i diagnosta stwierdził ze brakło mu skali do ustawiania stwierdził też ze nie mam luzów w tylnym zawieszeniu .. Proszę Doświadczonych kolegów o pomoc jakie sa przyczyny sciernia sie opon od zewnętrznej strony w bmw od czego zacząć proszę o radę
  • Moderatorzy
Opublikowano

Na moje oko to jest coś wytłuczone,tylko diagnosta tego nie dostrzega.

Lub wjechałeś gdzieś w dziurę lub uderzyłeś może w coś kołem i wahacz się minimalnie zgiął.

PS.Popraw błędy ort. w tytule :mrgreen: .

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Podjedź do innego diagnosty. Ja byłem 3-krotnie u jednego i ciągle twierdził, że nie mam żadnego luzu (który wyraźnie wyczuwałem w czasie jazdy). Skoczyłem do innego diagnosty i powiedział co jest źle.
Opublikowano

przedewszystkim musisz jechać do warsztatu który robi geometrię w BMW

nawet najlepsze stacje diagnostyczne mają z tym problem lub nie wiedzą że jest kombinacja regulacji dolne wahacze + górne

lub też tego nie chcą wiedzieć bo do górnej regulacji trudny dostęp (czasami lepiej pierw zdjąć koła by śruby popuścić a po regulacji znowu zdjąć koła i podokręcać)

Opublikowano
Witam. U mnie przyciera tylne prawe kolo od wewnetrznej strony i tez mechanik na diagnostyce powiedzial ze skonczyla sie regulacja. Sam podejrzewam ze moze to byc wina wybitych tulei glownych tylnej belki bo ostatnio zauwarzylem ze maja lekkie peknicia, ale oczywiscie moge sie mylic. Wiecej bede wiedzial po wymianie tych tulei ale to nie za szybko bo 4 tuleje z wymiana to bedzie ponad 1000zl