Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam przedstawie problem,gdy wcisne pedał gazu do oporu samochód i obroty dochodzą do 4,5 -5tys silnik zaczyna się dławić tracić moc gdy tylko odpuszcze pedał gazu z centymetr chodzi normalnie,czasami te same objawy są na niższych obrotach traci moc dławi się po kilkakrotnej przegazówce wraca do normy. Wymieniłem świece filtr paliwa na kompie zero błędów kat wycięty po wypięciu przepływki bez zmian cewka sprawdzona. co jeszcze sprawdzić może odme brak mi już pomysłów :mad2:
Opublikowano
już kupiłem z wyciętym katem myślisz że w tym tkwi problem?
Opublikowano
to znaczy nie na 100%... sprawdzałeś INPĄ jak wychodzą pomiary szerokopasmowej i wąskopasmowej?? Bo jeżeli przy "dławiku" wartości lambdy mają rozjazd to mamy przyczynę. Tak jeszcze pomyślałem o wydajności pompy paliwa w baku.
Opublikowano
pompa paliwa też była sprawdzana jest ok. co do tych sond to musimy je dokładniej sprawdzić
Opublikowano
No właśnie, wspomniana odma i sondy lambda. Ja mam podobne objawy - na benzynie auto się trochę dusi (dodawanie gazu go dusi, odjęcie gazu stabilizuje obroty), ustawiono jakieś wartości sondy lambda "na sztywno" i po przełączeniu na gaz wszystko chodzi ok. U mnie do wymiany na pewno odpowietrznik skrzyni korbowej i być może przepływomierz, bo po jego wypięciu na benzynie auto się wkręca na pełen zakres obrotów.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
problem w końcu rozwiązany :cool2: winne były sondy pierwsza padnięta a drugą ze względu na wycięty kat trzeba było cofnąć o dwa centymetry poprzez wspawanie króćca teraz chodzi pięknie :D
Opublikowano
no to pięknie :cool2: czyli jednak trafiłem z diagnozą :wink:

tak dzięki kolego :cool2: