Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem tu nowy. Założyłem tu konto, bo potrzebuję Waszej pomocy. Otóż od pewnego czasu moja Bunia strasznie dużo pali. Jest to BMW E34 520i silnik 2.0 gaz. Otóż problem zaczął się, gdy pewnego razu samochód zaczął się dławić. Nie wiedziałem, co się stało. Różni "fachowcy" oglądali to auto i nic nie potrafili stwierdzić. Okazało się, że wąż powietrza był pod spodem dziurawy. Zostało to naprawione. Od pewnego czasu, samochód jest strasznie słaby i kosmicznie dużo pali. Myślałem, że to wina świec, więc je wymieniłem. Nic to jednak nie pomogło. Aby to sprawdzić, nalałem gazu, ok 7 litrów i po przejechaniu 20 km już tego gazu nie było. Aby przejechać 50 km musiałem mu wlać gazu za 50 zł, czyli ponad 20 litrów. Samochód na piątym biegu przy obrotach 3 tys osiąga prędkość 90 km/h. Panowie pomóżcie, bo nie mogę patrzeć, jak moje cudo stoi nieruszane, bo kosztuje mnie zbyt wiele taka jazda.
Opublikowano

Silnik M20 czy M50? Jaki gaz? Na benzynie tak samo dużo pali? Ta naprawa to wymiana gumy czy uszczelnienie? Na gazie gumy parcieją i stają się kruche, a tam nie ma prawa dostawać się lewe powietrze. Sprawdź wszystkie gumowe węże.

Mój poprzedni silnik dostał takiego strzała z LPG, że na max odkręcił się reduktor i autko paliło <20 i muł na wysokich obrotach bo przepchało na drugą stonę blaszkę, która w razie strzału zamykała dostęp do obudowy filtra.

P.S: Zmień nazwę tematu: viewtopic.php?f=71&t=117569

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

• Moderatorzy
Opublikowano
Założyłeś konto bo potrzebujesz pomocy to uszanuj regulamin tego forum choć w podstawowej kwestii, kolega podał lina wyżej....
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.