Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak mają przetrwać skoro nia płacą podatków, ja przez dwa tygodnie nie dostałem żadnego paragonu :!: i się nie mogłem nadziwić kiedy oni pracują. NIe porównuj naszego kraju do nierobów z południowej europy bo uważam że poradzilibyśmy sobie znacznie lepiej.
  • Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Różnica pomiędzy nami a Grecją jest bardzo duża.

My robimy i nie mamy,a oni nie robią i mają.

U nas nawet miłość do VW Passata powoli przemija,bo nie widać ich wcale dużo tak jak kiedyś (od B6 w górę).

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Dobra Panowie, jakby ktoś szukał dobrego e46 330D w M-Pakiecie to moja propozycja ostatniej szansy za kombi - 34000,-

No i sprzedam koła od czerwonej (3000 zł z prawie nowymi oponami)

http://img1.aukcjoner.pl/gallery/008946942/2_f.jpg

PJ
Opublikowano

czerwona na 17 calowych kolach bedzie za 34500?

Moje pytanie stąd ze namawiam znajomego na obejrzenie tego auta, on sie uparł na 330d do 30 tys zł, ale moze jak obejrzy jeszcze pare szrotów to zdecyduje sie przetestowac też tę czerwoną sztukę.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Różnica pomiędzy nami a Grecją jest bardzo duża.

My robimy i nie mamy,a oni nie robią i mają.

U nas nawet miłość do VW Passata powoli przemija,bo nie widać ich wcale dużo tak jak kiedyś (od B6 w górę).

Bo jest dużo więcej ciekawszych samochodów, a passat podobnie jak niestety BMW już niezawodne nie są . Cieszę się że Polacy zaczynają myśleć, a nie opierają się wyłącznie na stereotypach.

To może częściowo tlumaczyć dlaczego PJ nie może sprzedać aut, ktorych atrakcyjność ...przeminęła.

Opublikowano

Problem w tym, że coraz pilniej muszę sprzedać swoje auta a tu diupa.

Nawet nikt nie zadzwoni powiedzieć że mam się w głowę puknąć z tą ceną... Cóż, wytrwali będą nagrodzeni... poobgryzanymi paznokciami.

A mama mówiła, dużo plaku i korekta licznika

Nie wiem czy plak i korekta coś tutaj pomoże.

Sam też próbuję sprzedać samochód - środek jak nowy bez plakowania :wink: , przebieg 66 tyś i ŻADNEGO telefonu - nie licząc handlarzy z mniej lub bardziej niepoważnymi ofertami.

Wydaję mi się, że samochody z przedziału cenowego 30-50 tyś jest dosyć ciężko sprzedać.

Osoba dysponująca taką kwotą szuka, jak już wspomnieliście "rodzynka" "jak nówka" z klasy średniej (... nawet wyższej) lub decyduje się na samochód nowy niższej.

Jest też druga możliwość - zastój na rynku motoryzacyjnym.

Opublikowano

Cóż ja uważam, ze w obecnych czasach różnica pomiędzy samochodami bardzo drogimi-premium ( BMW, Merc, Audi) a tzw zwykłymi markami jest wyraźnie mniejsza niż 5-12 lat temu...

Natomiast czy atrakcyjność E46 przeminęła ? Można dyskutować...Jak dla mnie zadbane E46 po lifcie wciąż wygląda ładnie, wręcz ponadczasowo. Nie mówiąc oczywiscie o innych walorach.

Opublikowano
czerwona na 17 lub 18 będzie za 36 opłacona, chociaż cały czas skłaniam się ku wywiezieniu jej do Niemiec.
PJ
Opublikowano
Ale niebieska do wzięcia od zaraz za 34000
PJ
Opublikowano

PJ

rozumiem cie dokładnie też mam na sprzedanie e39 530d M Pakiet Individual 2003 rok i jak narazie cisza !!

Ludzie dzwonią i pytają czy oddam za ok 28 000 a ja chce 34 000.

Opublikowano
Problem w tym, że coraz pilniej muszę sprzedać swoje auta a tu diupa. Nawet nikt nie zadzwoni powiedzieć że mam się w głowę puknąć z tą ceną...

Jest tak dlatego, że moim zdaniem w Polsce rynek samochodowy kieruje sie nie prawami normalnego rynku, ale najrózniejszymi (pozarynkowymi) przesłankami.

Dlatego nieraz wiele dobrych samochodów jest niedocenionych i ciężko je sprzedac, a najrózniejsze zużyte graty często znajdują nabywcę. Na polskim rynku samochodowym duze znaczenie mają przesłanki pozatechniczne i pozaekonomiczne.

Mało liczy sie realny przebieg, pełna dokumentacja i stan techniczny - dużo bardziej fakt czy model jest starszy czy nowszy. Dlatego nie ma zbytu na idealne czy bardzo dobre e38 czy e46 z ostatnich lat produkcji. Bo za nie wiele wyższą (lub taka sama) kase mozna zakupic juz e60...

Np. wg mnie w Polsce e60 będzie mocno trzymało cene. 95% obecnych posiadaczy e39, e 38 i e46 już ostrzy zęby, odkłada grosiki i liczy swą zdolność kredytową w celu zakupu e60. Na te auta popyt był duzy, jest duży i będzie jeszcze większy.

Szczegolnie na sztuki w zakresie cenowym 35-40 tys zł. czyli w takim zakresie, jak ty oferujesz swoje e46.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

W pewnym stopniu może tak być, albo i nawet w dużym stopniu, oczywiście są też inne przesłanki...ale w oczach przeciętnego polskiego nabywcy samochodu używanego E39 czy E46 nawet w idealnym stanie za 30-40 tys zł nie jest atrakcyjne, bo dokładając kilka tysięcy ponad 40 można przebierać w ofertach E90 i E60 z pierwszych lat produkcji.

Zatem chyba coś jest na rzeczy...po prostu w PL nie ma klienta na E46 czy E39 za ponad 30 tys zł. Maks to pewnie z 25 tys.

ALe tyczy się to ogółu ludności...

Fan marki/modelu prędzej czy później doceni rzeczywiscie dobry stan i zakupi taki egzemplarz za wyższą cenę, ale problem polega na tym, ze na takiego klienta można czekać i 10 miesięcy.

Opublikowano

Moim zdaniem seria E39 i E46 dołączyła już do grona aut "archiwalnych", starszych niż 10 lat, zaszuflatkowanych jako BMW z epoki 99-2000r. Niestety, tak jak napisał kolega vystelior, miłośnicy tej marki celują w serię E60/E90 w przedziale ok 40k PLN a wcześniejsze modele sprzedają się za bezcen. Na zachodzie ceny za E46 i E39 zaczynają się od 3500 EUR.

Niestety, ale właściciel wyjątkowej E46 z oryginalnym przebiegiem i lakierem, dobrym wyposażeniem musi się liczyć ze ceniąc auto na poziomie 30-40k PLN poczeka na kupca nie jeden sezon.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A moim zdaniem E60 pomalu zaczyna tanieć, rok temu a teraz jest spora roznica w ich cenie - to normalne, a pierwsze modele bez skór, ze starymi silnikami tym bardziej beda taniec bo kiepskie materiały i pijące olej benzyniaki to zadna rewelacja, tylko wygląd zewnętrzny sporo ratuje sytuację :)
Opublikowano
Osobiscie wolalbym ostatni wypust e39 na bogato, skory navi, xenon, elektryczna klapa, itp, niz golego e60 z 2003 roku z manualna klima jesli byly by do kupienia za te same pieniadze.
Opublikowano
E39 bardzo zestarzało się stylistycznie. E60 na tle najnowszego F10 wygląda nadal świeżo i nowocześnie a E39 na tle E60 wygląda jak auto z innej epoki. W dodatku dużo tego u nas jeździ i jak patrzę na te wymęczone egzemplarze E39 to żal d... ściska.
Opublikowano

Tyle tylko, że 530d z końca produkcji w DE to wydatek minimum 10tys Euro (oczywiście mówię o niezajeżdżonych autach, z bogatym wyposażeniem). A takich na naszych drogach jest jak na lekarstwo. Ale jeśli już są to naprawdę robią wrażenie.

http://suchen.mobile.de/auto/bmw.528%20%20530.limousine.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&categories=Limousine&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=22&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&maxFirstRegistrationDate=2003-12-31&maxMileage=150000&ambitCountry=DE&colors=BLACK&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS

Nie twierdzę, że E60 jest do niczego ale mi bardziej cały czas podoba się klasyk.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
widzisz... ale to o czerwoną dzwonią. Kombiaka nikt nie chce
PJ