Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem jak mój. Mianowicie auto od zera do 40km/h idzie bardzo żwawo ale potem obroty idą na maksa ale już nie chce przyspieszać i tak na każdym biegu średnio przestaje przyspieszać przy obrotach około 3a 4 tys. Auto było na komputerze ale nic nie wykazało po za błędem serwa i czujnika ABS ale jest już wymieniony! Ma ktoś jakieś pomysły dodam że auto ma gaz ale w tej chwili jest rozłączony czy może to być wina tego że mogli źle zaślepić otwory po wężach od gazu i łapie lewe powietrze? Prosze o pomoc bo na święta muszę jechać do Wawy. A dodam jeszcze że kat nie jest zapchany po prostu był pusty i załozyłem tłumik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzęgło umarło
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ale bałagan w twoim opisie choroby.

Po przeanalizowaniu myślę tak jak kolega dyzio,że ślizga Ci się sprzęgło.

Tylko dlaczego napisałeś że moc zanika,bo w tym wypadku moc jest,tylko auto nie jedzie.Co innego jakby silnik się mulił.

Od kiedy na komputerze wychodzi awaria servo? Jeszcze nie słyszałem aby komputer miał w nie wgląd.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Miałem podobny przypadek parę lat temu, też zanikała moc, naciskałem na gaz a auto nie reagowało jak powinno, w moim przypadku wystarczyło wymienić przepływomierz. Po wymianie, do tej pory jest ok.