Skocz do zawartości

Przekładka Silnika z e34 520i z 95r do 520i z 91r Pytania.

keicam123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

To mój pierwszy temat na tej stronie wiec z góry przepraszam za błędy.

Otóż posiadam BMW E34 520i z 91r. i mam też silnik z takiego samego modelu lecz z 95r. Czy możliwe jest przełożenie silnika, czy też trzeba zmieniać także komputer. Pytam ,ponieważ znajomy prawie mechanik twierdzi ,że komputer musi zostać zmieniony.

I pytanie nie dotyczące tematu. Jak sprawdzić czy silnik jest z Vanosem czy bez.

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
jak kupisz kompa Siemens to musisz wszystkie czujniki przy silniku mieć takie same Siemensa, jak Bosch to Bosch.. a o pompie to pierwsze słyszę :roll: pompy wszystkie takie same
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg

A możecie mi polecić jakiegoś dobrego i niedrogiego mechanika w okolicach Wrocławia który by się tym zajął. Bo ten ,który się zajmował to nie wiem czy naprawde się nie zna czy chce tylko pieniądze ode mnie wyciągnąc. A silnik poprzedni zajechałem na gazie :(

LPG to paliwo gorsze od benzyny i jest zasiarczone (korozja). Np. benzyna 98 jest w zasadzie bezsiarkowa. Efektem spalania LPG jest korozja i erozja. Przewlekłe spalanie zwłaszcza zubożonej mieszanki prowadzi do wzrostu temperatury, przegrzewania się i wypalenia denka tłoka, wypalenia gniazd zaworowych, nadpalenie głowicy.

• Zasłużeni forumowicze
Tylko uboga mieszanka niszczy silnik,nie ma znaczenia czy jeździmy na gazie czy benie efekt będzie taki sam-wypalone gniazda zaworowe.Ale jak się "oszczędnie" jeździ na gazie to trzeba potem wsadzić w głowice.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.