Skocz do zawartości

E61 problem z ustawieniem xenona, regulacja manualna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

No więc cieszę sie jak dzieciak autko jest naprawdę super :D :D :D , teraz już wiem czym różni się seria 5 od 3 :D (ps trójka też jest ok moja miała lepsze audio :))

więc problem jest taki, zauważyłem że prawy xenon świeci za nisko, więc chciałem go wyregulować tymi dwoma śrubami (takie białe) ale problem polegał na tym że jak szedł do góry to odbłyśnik od długiego tak dziwnie był nie centralnie i ogólnie doszedł do pewnego poziomu i koniec (chciałem tylko sprawdzić) i chyba coś przesadziłem lub coś tam jest nie tak, bo teraz soczewka jest bardzo blisko (klosza i nie ma żadnej rekacji na tą śrube regulacyjną tak jakbym wykręcił całkiem, ).......

Teraz to chyba tylko mi zostaje wyciągnięcie tego xenona ehh..... i po co ruszałem ale tam coś jeszcze musi być bo w porównaniu do drugiego xenonoa to ta regulacja była ograniczona i to niecentryczne położenie odbłysnika i soczewki tak jakby były opuszczone (ps. wymieniany był silniczek od poziomowania)

xenon oryginał nie dokładany ;)

Mam nadzieję że nie będę musiał kupować lampy :duh: :duh: :duh: czy muszę odkręcić zderzak aby go wyciągnąć raczej tak ??

Pozdrawiam

Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź pod tymi małymi okrągłymi dekielkami jak ustawiona jest przesłona, w instrukcji obsługi jest napisane że w ruchu prawostronnym przesłona powinna być przesunięta do zewnętrznej strony samochodu a w lewostronnym do wewnątrz, może ktoś kiedyś coś przestawiał.
Opublikowano

Witam

sprawdzę, ale dziwne jest położenie soczewki i odbłyśnika chyba bez wyciągnięcia nie zdiagnozuje co tam jest nie tak..... dziwne że działa tylko ta regulacja na jednej stronie a są dwie śruby

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)