Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko do właścicieli F11 czyli nowej 5 touring. Czy moglibyście mi podać rzeczysiste wymiary bagażnika, chodzi mi o długość przy dole kanapy do listwy oraz szerokość w najwęższym miejscu (bez tych wgłębień po bokach), oraz wysokość od podłogi do rolety.

Ja pomierzyłem swoje F25 i szału nie ma. Nie wiem gdzie te 550l. A żona narzeka, że ciągle mało, więc może 5 touring by spełnił jej oczekiwania. A przy okazji przesiadłbym się na 2 litrową benzynkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To kup żonie E-klassę.... Choć i te 690 litrów pewnie będzie dla niej zaraz za mało :duh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Ale E klasę możesz łatwo przerobić na karawan, wtedy pojemność bagażnika wzrasta znacznie.

Nowej E-klasy nie trzeba przerabiać na karawan, bo już jest seryjnie.....

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano
Ale swoją drogą z tym mierzeniem pojemności bagażnika to dziwna rzecz. Ostatnio czytałem o różnicach między tym co podaje producent i rzeczywistymi pomiarami za pomocą pudełek i wychodziło czasami w rzeczywistości mniej o 100-150 litrów.
Opublikowano

Nie potrzebnie wspominałem o żonie :roll:. A tak na serio to E klasy nie mogę zaakceptować ani wyglądu ani samej koncepcji itp.

Nikt z forumowiczów nie jeździ F11?

Opublikowano
Ale swoją drogą z tym mierzeniem pojemności bagażnika to dziwna rzecz. Ostatnio czytałem o różnicach między tym co podaje producent i rzeczywistymi pomiarami za pomocą pudełek i wychodziło czasami w rzeczywistości mniej o 100-150 litrów.

To tak jak z przyspieszeniem 0-100, na co dzień nie wykorzystujesz, ale ta wartość obrazuje mniej więcej dynamikę auta. Tak samo z litrażem, nikt wody w bagażniku nie wozi, więc nie wykorzystasz wszystkiego, ale wiadomo, że do 450l wejdą dwie walizki a do 300l. raczej nie wejdą.

@Przemaas

F11 ma duży bagażnik, zamiast cyferek:

http://img191.imageshack.us/img191/6326/f11p.jpg

Opublikowano

Nikt z forumowiczów nie jeździ F11?

Np. Ja ;)

Opublikowano

Kolego to pomóż prosze, przetrzepałem internet wzdłóż i wszerz i nigdzie nie ma tych wymiarów. W audi podają na stronie, w BMW są tylko wymiary kabiny.

Będę bardzo wdzięczny jak zechcesz wziąć miarę do ręki i podzielisz się na forum wymiarami kufra w twojej F11.

Dla porównania wymiary F25 to 110cm szerokość, 91,5cm głębokość i ok 48cm wysokość. Z prostej kalkulacji nie wliczając niewielkich wnęk po bokach a uwzględniajać pochyłość kanapy wychodzi ok 450l? To gdzie te 100l, bo na pewno nie pod podłogą.

Opublikowano

Głębokośc mierzona tak by klapa mogła się swobodnie zamnkąć.

Wysokośc mierzona do podsufitki.

Szerokość mierzona w śrokowej części bagażnika.

Głębokośc - 105 cm

Szerokość - 110 cm

Wysokość - 73 cm

Trzeba dodać, że pod podłogą jest jeszcze przestrzeń z przegródkami na małe elementy, takie jak płyty CD, czy większe słuchawki itp. Schowek jest tak samo duży jak klapa która go przykrywa, natomiast głębokość tego schowka to 7cm. Niby niewiele, ale ja wykorzystuję tą przestrzeń do takich małych dupereli, dzięki temu nie latają mi po bagażniku .

Pozdr

Opublikowano

Dziękuje kolego Dawidzie. Calkiem niezly kufer, na szerokosć to samo co w X3 a na długość więcej.

Dla porównania a6 Avant ma podłoge bagażnika 105x118cm, więc 5cm wężej ale 13cm więcej na długości.

Ale i tak wolę BMW F11 :)

Opublikowano

Tylko, że w A6 Avant to podają chyba do końca klapy, więc trzeba z 8-10cm odjąć, więc finalnie BMW górą. I jeszcze można regulowac pochylenie foteli.

Tak sobie coraz mocniej myślę o 528i xdrive, koniecznie chcę napęd na 4 koła, a w Audi tylko w 3 litrach więc akcyza zabija wszystko. Puki co nie mogę sobie pozwolić na taką maszynę jak ma David w 3 litrach, choć bardzo mi się podoba.

• 1 rok później...
Opublikowano
Odświeżam temat. Jakie są wymiary bagażnika sedana chodzi o szerokość i długość, w tym po złożeniu tylnych oparć. Na stronie producenta i w instrukcji są jedynie wymiary zewnętrzne. Chciałbym również dowiedzieć się jaka jest max wysokości F11 po otwarciu tylnej klapy? Jak ktoś wie będę rad. :D