Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z czujnikami parkowania poniewaz mi nie dzialaja dioda od włącznika PDC mryga na zielono.Po podłączeniu pod kompa takie błędy:

E R R O R M E M O R Y ---------------------------------------

Date: 25.03.2012 23:11:56 ECU: PDC_E65 JobStatus: OKAY Variant: PDC_E65-------------------------------------------------------------

RESULT: 1 error in error memory !-------------------------------------------------------------

9E39 error code: sensor line FML

Error counter: 1

Mileage 235576 km Outside temperature 5.00 degrees C

No signal or value Test conditions fulfilled Error present now and already stored Error would cause a warning lamp to light up

Error code: 9E 39 E4 01 73 07 5A 00 00 00 ==============================================

Opublikowano
Wczesniej wszystko działało pozniej miałem ten sam problem po umyciu auta albo po deszczowej porze lecz po jakims czasie wszystko wracalo do normalnosci i działało a teraz juz na dobre nie działa PDC.
Opublikowano
mozesz na ucho sprawdzic na skrzyni automat. dajesz na R i przystawiasz ucho jak czujnik ok to wydaje specyficzne cykanie jak nie to cisza w E60 zmienilem 4 niestety wada tego auta
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam, mam rowniez problem z bledem 9e39-No signal or value Test conditions fulfilled Error present now and already stored Error would cause a warning lamp to light up. Samochod BMW e60 330d

Czy rozwiazal ktos ten problem?

Opublikowano

Witam kolego , sprawdz czy czujniki cykaja i pulsuja

1. Jesli któryś nie to go wymień (nie polecam zamienników ,jak juz to uzywke)

2. Jesli zaden nie działa to:

- sprawdz połaczenia wtyczek w zderzakach ,oraz czy jakies kabelki nie sa przetarte.

- sprawdz modul pdc(znajduje sie w bagażniku pod kolem) czasami dostaje sie tam woda i uszkadza elektronike, czasem udaje sie go naprawic ,ogarniety elektronik poradzi sobie z tym bez problemow

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie padł jeden czujnik i muszę wymienić. Czy każdy czujnik jest inny i muszę kupować po numerze,czy wystarczy,że kupię na alledrogo z danego modelu i będzie ok?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
M pakietu nie mam. Zamówiłem już taki jak podałeś z pierwszej aukcji. Mam nadzieję, że będzie pasował, bo dwa razy zdejmować zderzak mi się nie chciało.