Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dziś wymieniłem oba amortyzatory tył , wjechałem tylnimi kołami na cegły , wlazłem pod samochód i jazda , otóz wiele osob pisało ze aby wymienić odboje , oslony i poduszki + amory , trzeba miec klucz do sprezyn , ja go nie miałem i i tak wszystko wymieniłem , teraz sie obawiam czy napewno wszystko zrobilem dobrze skoro tyle ludzi tak pisało , moglby ktos mi wytlumaczyc czy napewno trzeba klucz do sprezyn aby to all wymienic ? (mi sie udalo bez) \

2ga sprawa , czasem czuje jak mi auto wibruje podczas jazdy , czy moze miec to zwiazek nie wywazonymi kolami ? (wymieniam sam na podwórku koła z zimowych 15stalowych na letnie 17)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od wyważenia kół, jeśli wibracje rosną wraz ze wzrostem prędkości i nie tylko podczas przyspieszania to na pewno to.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

wydaje mi się że sprężyny są oparte na wahaczach cię nie masz kolumny McPersona z tyłu

odkręcasz śrubę przy piaście i dwie w podporze i jest twój

na stole wszystko montujesz i wkładach i się cieszysz nową zawiechą :cool2:

Opublikowano
wydaje mi się że sprężyny są oparte na wahaczach cię nie masz kolumny McPersona z tyłu

odkręcasz śrubę przy piaście i dwie w podporze i jest twój

na stole wszystko montujesz i wkładach i się cieszysz nową zawiechą :cool2:

no nie wiem ocb z tymi sperzynami , ale ja poprostu od gory w bagazniku odkrecilem 1 śrubę , pozniej na dole 2gą , elegancko wyszedł amor + odboj i oslona , podmieniłem na nowe i cała robota , zajeło mi to nie całe 2h (poduszki to wiadomo , reka nad koło i same wychodzą elegancko 2 sruby z gory)