Skocz do zawartości

320d Cięgno sterowania kierunkiem nawiewu climatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam następujący problem,

nie działa mi sterowanie kierunku nawiewu z climatronica, tzn obojętne czy ustawie na auto, na szybę , na nogi wieje wszędzie, a w szczególności na ciało, na szybie prawie wcale a na nogi już lepiej, ale sterowanie w ogóle nie działa, sytuacja się nieco poprawia w momencie gdy zamknę wszystkie nawiewy na ciało na kropkę, to wtedy powietrze leci bardziej na szybę i na nogi.

Czytałem że problem może stanowić cięgno odpowiedzialne za zmianę kieruku nawiewu, mogło spaść z klapki i dlatego nie działa, czy wiem tylko czy to cięgno jest w manualnym sterowaniu czy w climatronicu też?

Gdzie to cięgno namierzę, i jak sie do niego dostać, czy od strony podszybia komory silnika, czy może od strony jeża od wnęk tunelu a może za climatroniciem?

Co ewentualnie powinienem jeszcze sprawdzić, co może być przyczyną awarii?

Z góry dziękuje za pomoc.

Edytowane przez kacperix
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie pomogę, bo nie zaglądałem tam, ale proponuję poprawnie zatytułować problem, bo zaraz będzie zamknięty. Swoją drogą to jesteś na forum pół roku a nie zrobiłeś tego jak należy :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.