Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzisiaj zauwazylem, wsiadam do bmw i widze ze wskazowka obrotow, niejest na samym dole tylko stoi tak na 300obr. silnik zgaszony,kluczyki wyjete.

Pytanie czy tak ma byc jak ktos podwyrzszyl obr.?

Czy cos jest nie tak z zegarami(albo ktos majstrowal)?

Czy jest mozliwe ze obrotomierz pokazuje zle a tak naprawde obroty silnik ma prawidlowe?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam opcję majstrowanie przy zegarach :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
niemam przycisku BC wiec, moge kasowac tylko dystans i zegarek, czy taka pozycja wskaznika moze wplywac na prace silnika, i teraz niewiem czy obroty sa prawidlowe czy turbo wstaje tak jak ma,czy jest spuznione.jakies pomysly?
Opublikowano
Nieee... prędkość obrotów bierzemy z czujnika impulsów wału korbowego. Może wystarczy zresetować wskaźniki, albo "naciągnąć" igłę do prawidłowej wartości.
Opublikowano

zresetowac wskazniki to znaczy komputerem tak?

A a czy wciskajac lewa galke zegara przytrzyujac wyskakuje jakis" test" od 0 do 20 po wybraniu np nr. 2 pokazuje jakies cyfry wartosci, co to sprawdza?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

masz tu link do testu wskaźników:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zrobilem test wskaznikow umnie wszystkie wskazowki perfect, oprucz obrotomierza startuje z ok 300obr silnik zgaszony idzie do konca i wraca spowrotem do tych 300 i test sie konczy jakies pomysly?
Opublikowano
musisz rozłożyć wskaźniki - UWAŻAJ żeby nie połamać delikatnych malutkich bolców naciskających mikrostycznik ustawienia zegarka! i następnie złapać za korpus wskazówki obrotów i z wyczuciem ją przekręcić w lewo, tak by osiągnąć wartość zero.
Opublikowano

Ok, zrobie to w wolnym czasiedzieki.

Wlasnie pobawilem sie w ukrytym menu, w funkcji 7.2 obroty, komputer pokazywal po odpaleniu stalom wartosc 850obr/min.

Reszte jutro obadam fajna sprawa.

Opublikowano

Jakie powinny być obroty na "luzie" lub jeśli ma się steptronica to na P i N?

Ja na P mam 760-780obr czy to nie za mało?

Czym mogę podnieść obroty?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, dzisiaj wyjmowalem i wkladalem spowrotem wszystkie bezpieczniki (ze schowka) i po tym zabiegu patrze a wskazowka obrotow. jest na 0 ?

Pytanie- byl jakis blad i sie skasowal po wyjeciu ktoregos bezpiecznika?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wymienialem poduszki silnika i skrzyni,(lamforder) bylem zadowolony ze sa mniejsze drgania na budzie, ale niebylo ciszy, bujanie sinika po gaszeniu dalej wystepuje.

Najbardziej denerwuje mie ze na biegu jalowym jak nieznacznie dodaje gazu jest takie szarpniecie silnika(idealnie jak by byla dalej poduszka w kiepskim stanie).

Jakis pomysl co szukac dalej?